Het sociaal verhuurbedrijf

  WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf. Wij werken samen aan goed en betaalbaar wonen. Dit doen wij elke dag met hart en ziel, in één keer goed, onder het motto Gewoon dóen! In Friesland verhuren wij ongeveer 21.000 goede en betaalbare huurwoningen en overige eenheden en vertegenwoordigen wij 25% van de provinciale sociale huurmarkt. Wij zijn actief in Friesland in 16 gemeenten, zowel in steden als op het platteland en op de Waddeneilanden.

  MijnWoonFriesland

  Ons actuele aanbod

  Leeftijdsgroepen

  Soort gebouw

  Aantal slaapkamers

  Vind huizen met t/m slaapkamers

  Bekijk ons actuele aanbod

  Laatste nieuws

  Wij informeren onze bewoners, woningzoekenden en belanghouders regelmatig over zaken die belangrijk zijn om te weten met betrekking tot het zoeken en het huren van een woning.

  naar nieuwsoverzicht

  Recente berichten

  Genomineerd voor de middenhuur award 2022

  WoonFriesland doet het gewoon. Samen met Buurblok is de oplossing tegen het woningtekort gevonden.

  17 juni 2022

  Baas van Morgen buigt zich over interessante vraag

  Vandaag hadden wij 2 nieuwe directeuren! Lisa en Noran waren voor 1 dag de baas van WoonFriesland. Deze tweekoppige directie hebben we gevonden via JINC. Vanochtend vroeg werden zij verwelkomd op het stadhuis in Leeuwarden en gingen vervolgens met wijkconsulent Harry en buurtbeheerder Marten mee de wijk in. Deze collega’s zijn veel in de wijk aanwezig, kennen de bewoners en doen elke dag hun werk met hart en ziel.

  2 juni 2022

  Feestelijke overdracht tien nieuwe woningen Buurblok Leeuwarden

  Zaterdag 21 mei, zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst, de sleutels overgedragen van de tien nieuwe huurwoningen aan It Hoarnsket en Stâlpaad in Leeuwarden (Techum) Wij leasen deze woningen van Buurblok en verhuren ze aan onze huurders, een primeur in Nederland. Roland van der Klauw en Biense Dijkstra overhandigden namens Buurblok symbolisch een grote sleutel aan Sigrid Hoekstra, onze directeur-bestuurder, die vervolgens de huissleutels overhandigde aan de nieuwe bewoners.

  21 mei 2022

  Convenant voor 300 nieuwe sociale huurwoningen in Smallingerland

  Wij hebben de ambitie om de komende 10 jaar 1.700 nieuwbouwwoningen toe te voegen aan onze woningvoorraad. Daarbij zetten we in op betaalbare sociale huurwoningen. Eerder dit jaar sloten we hiervoor al een convenant met de gemeente Leeuwarden, voor 800 - 1.000 woningen. Daar komen in de gemeente Smallingerland nog eens 150 woningen bij.

  19 mei 2022

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Heb je een vraag? Kijk eerst of je zelf het antwoord kunt vinden. Dit kan door bij het vergrootglas een zoekwoord in te voeren. Vind je het antwoord daar niet tussen? Neem dan contact met ons op.