Het sociaal verhuurbedrijf

  WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf. Wij werken samen aan goed en betaalbaar wonen. Dit doen wij elke dag met hart en ziel, in één keer goed, onder het motto Gewoon dóen! In Friesland verhuren wij ongeveer 21.000 goede en betaalbare huurwoningen en overige eenheden en vertegenwoordigen wij 25% van de provinciale sociale huurmarkt. Wij zijn actief in Friesland in 16 gemeenten, zowel in steden als op het platteland en op de Waddeneilanden.

  MijnWoonFriesland

  Ons actuele aanbod

  Leeftijdsgroepen

  Soort gebouw

  Aantal slaapkamers

  Vind huizen met t/m slaapkamers

  Bekijk ons actuele aanbod

  Laatste nieuws

  Wij informeren onze bewoners, woningzoekenden en belanghouders regelmatig over zaken die belangrijk zijn om te weten met betrekking tot het zoeken en het huren van een woning.

  naar nieuwsoverzicht

  Recente berichten

  Wij dagen slimme koppen uit in KvK Business Challenge om met oplossing te komen voor warmteverlies

  Hoe kunnen we warmteverlies bij gevelopeningen in huizen uit de jaren '70 voorkomen? Dat is de hoofdvraag waarmee WoonFriesland, mede namens Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Bewonersraad slimme koppen uitdaagt tijdens de KvK Business Challenge.

  5 oktober 2022

  WoonFriesland zorgt met nieuwbouw voor een vitale toekomst van Terschelling

  WEST-TERSCHELLING - Een woning bemachtigen is een flinke uitdaging op de huidige woningmarkt. Dat geldt zeker voor de eilandbewoners van Terschelling. Met de bouw van 16 nieuwbouwappartementen en 3 eengezinswoningen bouwt WoonFriesland mee aan een vitale toekomst van het eiland.

  29 september 2022

  De bouw van 12 woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie gaat van start

  DRACHTSTERCOMPAGNIE - Blije en opgeluchte gezichten tijdens de bewonersbijeenkomst donderdagavond 22 september in Drachtstercompagnie. Samen met de gemeente Smallingerland presenteerden wij, in samenwerking met de Bewonersraad, de definitieve planning voor de komst van de sociale huur woonwagenwoningen aan de Kromme Wyk. Daarmee gaat voor veel aanwezige bewoners een langgekoesterde wens in vervulling.

  23 september 2022

  Buurblok genomineerd voor Cobouw Award in de categorie Duurzaamheid

  Buurblok is een van de vijf genomineerden van de Cobouw Award 2022 in de categorie Duurzaamheid. De uitreiking van de Cobouw Awards is hét hoogtepunt van het jaar voor de Nederlandse bouwwereld. Met deze awards worden unieke, innovatieve en vooruitstrevende projecten, ideëen en bedrijven beloond. Buurblok viel bij de jury op en dingt mee naar de award.

  19 september 2022

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Heb je een vraag? Kijk eerst of je zelf het antwoord kunt vinden. Dit kan door bij het vergrootglas een zoekwoord in te voeren. Vind je het antwoord daar niet tussen? Neem dan contact met ons op.