Het sociaal verhuurbedrijf

  WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf. Wij werken samen aan goed en betaalbaar wonen. Dit doen wij elke dag met hart en ziel onder het motto Gewoon dóen! In Friesland verhuren wij ongeveer 21.000 goede en betaalbare huurwoningen en overige eenheden en vertegenwoordigen wij 25% van de provinciale sociale huurmarkt. Wij zijn actief in 16 gemeenten, zowel in steden als op het platteland en op de Waddeneilanden.

  MijnWoonFriesland

  Ons actuele aanbod

  Leeftijdsgroepen

  Soort gebouw

  Aantal slaapkamers

  Vind huizen met t/m slaapkamers

  Bekijk ons actuele aanbod

  Laatste nieuws

  Ben jij benieuwd wat we precies doen? Hieronder lees je als eerste het laatste nieuws.

  naar nieuwsoverzicht

  Recente berichten

  Vanaf 19 maart sluit WoonFriesland aan bij www.frieslandhuurt.nl

  Dit betekent dat je als woningzoekende met één inschrijving toegang krijgt tot zo’n 60.000 sociale huurwoningen. FrieslandHuurt is een samenwerkingsverband tussen Accolade, Elkien, Wonen Noordwest Friesland en Woonzorg Nederland. WoonFriesland komt daar nu bij. Wat betekent de aansluiting van WoonFriesland voor jou als woningzoekende?

  27 februari 2024

  Informatie over de voorschotten van de Stook- en servicekosten

  In 2022 zijn de huurders geïnformeerd over de aanpassing van de voorschotten voor gas en elektra naar aanleiding van de stijgende energieprijzen. Per maart van dat jaar zijn de voorschotten hiervoor aangepast. Dit was een forse verhoging, gebaseerd op de toen bekende tarieven en de te verwachten kosten.

  27 februari 2024

  Eerste Pop-Up bijeenkomst in Bilgaard

  Op dinsdag 6 februari organiseerden we samen met Handhaving, Politie, Omrin en Elkien het Pop-Up bureau in Bilgaard. En met succes! Meer dan vijftig bewoners kwamen langs bij de wijkvereniging. Wie is onze wijkagent? Waar kunnen we de handhaving voor benaderen? En waar kan ik terecht bij afvalproblemen of burenoverlast? Al deze vragen kwamen voorbij.

  13 februari 2024

  Start met bouw 45 appartementen in Sneek

  Wij voegen substantieel woningen toe en zijn op tempo met uitbreiding van nieuwbouw. Samen met wethouder Michel Rietman van gemeente Súdwest-Fryslân en Sjouke Sijtsma van Bouwgroep Dijkstra Draisma zette Maurice Endeman, onze assetmanager, donderdag 8 februari de eerst schep in de grond voor de bouw van 45 appartementen aan de Goeman Borgesiuslaan in Sneek.

  9 februari 2024

  Waarmee kunnen we je helpen?

  Heb je een vraag? Typ ‘m hieronder in het vergrootglas. Je kunt ook een zoekwoord invoeren. Staat je het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.