Het sociaal verhuurbedrijf

  WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf. Wij werken samen aan goed en betaalbaar wonen. Dit doen wij elke dag met hart en ziel, in één keer goed, onder het motto Gewoon dóen! In Friesland verhuren wij ongeveer 21.000 goede en betaalbare huurwoningen en overige eenheden en vertegenwoordigen wij 25% van de provinciale sociale huurmarkt. Wij zijn actief in Friesland in 16 gemeenten, zowel in steden als op het platteland en op de Waddeneilanden.

  MijnWoonFriesland

  Ons actuele aanbod

  Leeftijdsgroepen

  Soort gebouw

  Aantal slaapkamers

  Vind huizen met t/m slaapkamers

  Bekijk ons actuele aanbod

  Laatste nieuws

  Wij informeren onze bewoners, woningzoekenden en belanghouders regelmatig over zaken die belangrijk zijn om te weten met betrekking tot het zoeken en het huren van een woning.

  naar nieuwsoverzicht

  Recente berichten

  Feestelijke overdracht tien nieuwe woningen Buurblok Leeuwarden

  Zaterdag 21 mei, zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst, de sleutels overgedragen van de tien nieuwe huurwoningen aan It Hoarnsket en Stâlpaad in Leeuwarden (Techum) Wij leasen deze woningen van Buurblok en verhuren ze aan onze huurders, een primeur in Nederland. Roland van der Klauw en Biense Dijkstra overhandigden namens Buurblok symbolisch een grote sleutel aan Sigrid Hoekstra, onze directeur-bestuurder, die vervolgens de huissleutels overhandigde aan de nieuwe bewoners.

  21 mei 2022

  Convenant voor 300 nieuwe sociale huurwoningen in Smallingerland

  Wij hebben de ambitie om de komende 10 jaar 1.700 nieuwbouwwoningen toe te voegen aan onze woningvoorraad. Daarbij zetten we in op betaalbare sociale huurwoningen. Eerder dit jaar sloten we hiervoor al een convenant met de gemeente Leeuwarden, voor 800 - 1.000 woningen. Daar komen in de gemeente Smallingerland nog eens 150 woningen bij.

  19 mei 2022

  Jaarverslag 2021

  De wereld om ons heen verandert in een snel tempo: een steeds grotere druk op de woningmarkt, stijgende energieprijzen, een hoge inflatie, grotere vluchtelingenstromen. Voor veel sectoren is het een uitdaging om daar goed op in te spelen, ook voor ons. In ons jaarverslag 2021 lees je hoe we dat in 2021 gedaan hebben. Ondertussen spelen we in 2022 verder in op de ontwikkelingen om ons heen

  17 mei 2022

  Starters uit Oosterstreek krijgen koopwoning via loting

  WoonFriesland geeft dorpelingen zo eerlijke kans op eigen huis

  12 mei 2022

  waar gaat je vraag over?

  Kijk eerst zelf of je het antwoord kunt vinden. Wordt je vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op.