Huur betalen

U kunt uw huurbetalingen op verschillende manieren voldoen. Nieuwe huurders moeten de huur via een Automatische Incasso voldoen. Indien dit niet mogelijk is, bestaat de mogelijkheid om de huur op onderstaande manieren te voldoen.

Betalingen

Als u een woning van ons huurt, moet u maandelijks de huur betalen. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in, de huur op tijd te betalen. U betaalt de huur vóór de eerste van de maand. Bijvoorbeeld: U moet de huur van de maand februari op 31 januari hebben betaald.
U kunt uw huur op verschillende manieren betalen:

 • Automatische Incasso
  Dit is erg makkelijk. U regelt dit eenmalig via uw persoonlijke pagina in MijnWoonFriesland en wij zorgen voortaan voor een juiste en tijdige afschrijving. Wijzigingen in de huurprijs worden direct doorgevoerd. U hoeft hiervoor niets te doen.
 • Overschrijving per bank (Periodieke Overboeking)
  Via internetbankieren kunt u een maandelijkse opdracht instellen of het iedere maand handmatig overmaken. Het rekeningnummer van WoonFriesland is NL22BNGH0285144650.
  Als u een maandelijkse opdracht instelt, moet u er wel rekening mee houden dat u de bank tijdig informeert over wijzigingen in het huurbedrag, bijvoorbeeld bij huurverhoging. Zo voorkomt u dat het verkeerde bedrag wordt overgemaakt.
 • Digitale acceptgiro
  U ontvangt maandelijks per mail een digitale acceptgiro met een link naar Ideal (online betalen via uw eigen bank). Hier kunt u dan uw huurbetaling voldoen. 

Contant betalen is niet mogelijk.

Per 1 juli 2017 is WoonFriesland gestopt met het versturen van acceptgiro's. Reden daarvoor is dat op korte termijn de acceptgirokaart landelijk wordt afgeschaft als wettig betaalmiddel.

Heeft u een vraag?

Veelgestelde vragen

Mijn huur betalen