Mijn buurtidee

Als het om de leefbaarheid in een buurt gaat, willen we graag met de bewoners van die buurt het gesprek aangaan. U leeft er tenslotte en weet waar behoefte aan is. Samen overleggen we wat er nodig is en zijn we er verantwoordelijk voor dat de leefbaarheid in uw woonomgeving verbetert.

Voorwaarden buurtidee

Wanneer u een goed idee heeft om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren, dan kunt u dat aan ons laten weten. Wellicht kunnen we uw idee mogelijk maken door u financieel of op een andere wijze te ondersteunen. Er zijn wel enkele voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen:

  • uw idee moet ten goede komen aan uw eigen wijk, buurt of straat
  • meerdere buurtgenoten moeten achter uw idee staan
  • uw idee moet technisch, juridisch en praktisch snel uit te voeren zijn
  • beschrijf goed het doel wat u met het idee wilt bereiken
  • buurtbewoners zetten zich in om het buurtidee te realiseren

Wat doet WoonFriesland?

Als u een idee bij ons aanlevert, bekijken we dat kritisch. Het budget en mogelijkheden zijn beperkt. We kunnen niet alles uitvoeren.

We bekijken of uw idee de juiste bijdrage levert aan de leefbaarheid in uw buurt. Soms is er bijvoorbeeld een vraag naar een lantaarnpaal te plaatsen bij het achterpad om de veiligheid te vergroten. WoonFriesland kijkt dan of dit de juiste aanpak is om het probleem ‘onveiligheid’ op te lossen.

Zo zijn er tal van mogelijkheden. Wij denken graag mee en u hoort van ons of wij samen met u het idee gaan uitvoeren.

Uw buurtidee indienen

Heeft u een idee waarmee het wonen in uw buurt verbeterd wordt? Wij horen dit graag van u. U kunt hiervoor ons buurtidee formulier invullen. Aan de hand van uw inzending nemen wij contact met u op.

Plaats & Wijk

Op de pagina Plaats & Wijk kunt u andere buurtideeën zien en kan eventueel uw eigen buurtidee worden geplaatst. Ook kunt u een ander idee onderschrijven door een 'like' te geven.

Mijn buurtidee, meisje in schommel