Alde Leie

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Alde Leie. Alde Leie ligt in de gemeente Leeuwarden en telt ongeveer 270 inwoners. WoonFriesland heeft een bezit van 11 huurwoningen in Alde Leie. 

Over Alde Leie

Alde Leie is een klein rustig dorpje. Het heeft een kleine jachthaven en is bereikbaar via de Dokkumer Ee, waardoor het dorp deel uitmaakt van de route in de Elfstedentocht. Haaks op de Finkumer vaart, voorheen de zeearm, is dit dorp uitgebreid in een typische lintbebouwing, die ook terug te vinden is langs de Oude Bildtdijk (Oudebildtzijl), Nieuwe Bildtdijk en Nieuwebildtzijl.

Voorzieningen

Voorzieningen Alde Leie                                                    binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Als het om de leefbaarheid in een buurt gaat, willen we graag met de bewoners van die buurt het gesprek aangaan. U leeft er tenslotte en weet waar behoefte aan is. Samen overleggen we wat er nodig is en zijn we er verantwoordelijk voor dat de leefbaarheid in uw woonomgeving verbetert.

Voorwaarden buurtidee

Wanneer u een goed idee heeft om de leefbaarheid in uw buurt te verbeteren dan kunt u dat aan ons laten weten. Wellicht kunnen we uw idee mogelijk maken door u financieel of op een andere wijze te ondersteunen. Er zijn wel enkele voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen:

  • buurtbewoners zetten zich in om het buurtidee te realiseren;
  • uw wijkconsulent is aanspreekpunt;
  • uw idee moet ten goede komen aan uw eigen wijk, buurt of straat;
  • meerdere buurtgenoten moeten achter uw idee staan;
  • beschrijf goed het doel wat u met het idee denkt te bereiken;
  • uw idee moet technisch, juridisch? en praktisch snel uit te voeren zijn.

Wat doet WoonFriesland?

Als u een idee bij ons aanlevert, bekijken we dat kritisch. Het budget en mogelijkheden zijn beperkt: we kunnen niet alles uitvoeren.

We bekijken of uw idee de juiste bijdrage levert aan de leefbaarheid in uw buurt. Soms is de vraag bijvoorbeeld een lantaarnpaal bij het achterpad om de veiligheid te vergroten. WoonFriesland kijkt dan of dit de juiste aanpak is om het probleem ‘onveiligheid’ op te lossen. Misschien moet het groen gesnoeid worden voor meer zicht of kunnen we paaltjes plaatsen waardoor een achterpad niet meer bereikbaar is per auto.

Zo zijn er tal van mogelijkheden. Wij denken graag met u mee en u hoort van ons of wij uw samen met u het idee gaan uitvoeren.

Uw buurtidee indienen

Heeft u een idee waarmee het wonen in uw buurt verbeterd wordt? Wij horen dit graag van u. U kunt hieronder uw idee indienen.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Geen objecten gevonden

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.