Aldtsjerk

Aldtsjerk
Aldtsjerk
Aldtsjerk
Aldtsjerk

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Aldtsjerk. Aldtsjerk ligt in de gemeente Tytsjerksteradiel en telt ongeveer 650 inwoners. WoonFriesland heeft een bezit van 47 huurwoningen in Aldtsjerk. 

Over Aldtsjerk

Aldtsjerk ligt tussen Leeuwarden en Dokkum. Aldtsjerk is het noordelijkste dorp van de streek De Trynwâlden, een prachtig coulissenlandschap. Het ligt op zandgrond, in het oudere deel van Friesland. Dit was een van de eerste Friese plaatsen waarvan de Nederlandse naam Oudkerk officieel in het Fries werd geschreven Aldtsjerk. Nabij Aldtsjerk bevindt zich  het prachtige, historische landgoed De Klinze.
Zodra er ijs ligt, is het  steeds weer een wedstrijd welke waaghals het eerst over het ijs van Leeuwarden naar Aldtsjerk rijdt. Traditiegetrouw mag de winnaar zijn naam in de zolderbalk van het café in Aldtsjerk griffen.

Voorzieningen

Voorzieningen Aldtsjerk                                                    binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsNee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.