Augustinusga

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Augustinusga. Augustinusga ligt in de gemeente Achtkarspelen en heeft ongeveer 1350 inwoners. WoonFriesland heeft een bezit van 10 huurwoningen in Augustinusga.

Over Augustinusga (officieel Fries: Stynsgea)

Augustinusga is een rustig dorp in de gemeente Achtkarspelen met ongeveer 1350 inwoners en ligt in het oosten van Friesland, 10 kilometer ten noorden van Drachten. Ten oosten van het dorp staat een van de zes historische monumenten, de molen Tjasker Augustinusga, dit is een van de drie overgebleven boktjaskers van Nederland.

In Augustinusga woonden  aanzienlijke families, dit is te zien op oude kaarten waar vroeger enige deftige herenhuizen (states) hebben gestaan. Ondanks het feit dat Augustinusga steeds een agrarisch dorp is gebleven, bezit het dorp enige bedrijvigheid zoals een fabriek van kunststof kozijnen. Een deel van deze bedrijvigheid bevindt zich rond de haven bij Blauwverlaat.

Gemeente Achtkarspelen kenmerkt zich door de afwisseling in het landschap: van houtwallen en elzensingels tot  open weidelandschap. Ook voor watersport ligt de gemeente gunstig, gebieden zoals het Lauwersmeergebied en Friese meren liggen in de directe nabijheid.

Voorzieningen

Voorzieningen Augustinusga                                                  binnen straal van 5 km     
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationJa
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Geen nieuws beschikbaar.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.