Drachten

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Drachten. Drachten ligt in de gemeente Smallingerland en telt ongeveer 45.000 inwoners. WoonFriesland is in het bezit van 2875 huurwoningen in Drachten. 

Over Drachten 

Drachten is hiermee qua inwonertal op Leeuwarden na de grootste stad van Friesland. Drachten behoort niet tot ‘de Friese elf steden’, dit komt omdat het dorp nooit stadsrechten heeft gekregen. Op grond van grootte, industrie, inwonersaantal en openbare voorzieningen kan Drachten wel als stad genoemd worden. Drachten is in de jaren ’50 sterk gegroeid doordat Philips zich hier vestigde. Dit heeft destijds geleid tot een aanzienlijke bevolkingsgroei.

Drachten heeft geen treinverbinding, hoewel je dit wel zou verwachten bij zo’n grote plaats. Wel heeft Drachten rechtstreekse busverbindingen met grote plaatsen als Leeuwarden, Groningen, Assen, Heerenveen en Steenwijk. Drachten is wereldberoemd geworden door zijn bijzondere aanpak op het gebied van verkeer. Vrijwel alle verkeerslichten zijn vervangen door rotondes en verkeerspleinen. De gedachte erachter is het gevoel van onveiligheid creëren, hierdoor gaan mensen voorzichtiger rijden en is het aantal verkeersongelukken gedaald.

Drachten kent geen instellingen voor hoger onderwijs, desalniettemin bevinden zich in Drachten een tal van basis- en middelbare scholen. Op het gebied van sport is Drachten ook ruim vertegenwoordigd met onder andere voetbalverenigingen, tennisclubs, een basketbalvereniging en een schietsportvereniging. Wie van kunst en cultuur houdt kan goed terecht in Drachten: schouwburg De Lawei is in 2015 fors uitgebreid en kent een programma dat varieert in aanbod (zang, dans, toneel, cabaret) en in de mix tussen bekende artiesten en opkomende talenten.

Wijken

WoonFriesland heeft bezit in verschillende wijken in Drachten. Op de kaart en hieronder ziet u welke:

Voorzieningen

Voorzieningen Drachten                                                          binnen straal van 5 km     
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisJa
ZorginstellingJa

 

Meer informatie over huren in Drachten

Ons actuele aanbod met huurwoningen in Drachten

Ons actuele aanbod met huurhuizen in heel Friesland

Ons actuele aanbod met koopwoningen in Drachten

Ons actuele aanbod met koopwoningen in heel Friesland

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Drachten, 18 appartementen

Aan het Suderhiem in Drachten staat een appartementencomplex met daarin 18 appartementen.

Afbeelding

Drachten, 94 appartementen

In Drachten aan de Michaelsberg, De Warande en Alferhof worden 94 appartementen verbeterd.

Afbeelding

Drachten, 28 woningen

Aan de Singel, het Vallaatsterend en het Ureterperend staan 28 woningen waar we de kwaliteit van gaan verbeteren.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.