Burmaniapark / Vrijburg

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijken Burmaniapark en Vrijburgh in Drachten. De wijken Burmaniapark en Vrijburgh zijn nieuwe wijken. WoonFriesland bezit 88 woningen in de wijk Burmaniapark-Vrijburgh.

In beide wijken vindt u de dynamiek van de stad en de rust van het platteland. De wijken liggen net ten noorden van het centrum van Drachten. Op de fiets boodschappen doen in winkelcentrum Noorderpoort is prima te doen. Vrijburgh ligt echter ook vlakbij het buitengebied van Drachten waarin het best bewaarde coulisselandschap van Europa te vinden is.

De wijk  Burmaniapark is vernoemd naar de oude Friese adel met de achternaam Burmania. Aan de rand van Burmaniapark zijn enkele bedrijven gevestigd. De straten in de wijk zijn genoemd naar edelstenen zoals de Pyriet, de Smaragd en de Saffier.

De wijk Vrijburgh is vernoemd naar de monumentale boerderij Vrijburgh die aan de ontsluitingsweg van de wijk staat. De straten hebben bloemennamen zoals Duizendblad, Zilverschoon en Kamille.
De dichtstbijzijnde basisschool bevindt zich in de wijk ‘De Folgeren‘, het Burmaniapark en Vrijburgh hebben zelf geen basisschool.

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.