De Folgeren

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk De Folgeren in Drachten. De Folgeren is een buurtschap met ruim 3000 inwoners aan de rand van Drachten. WoonFriesland bezit 102 huurwoningen in de wijk De Folgeren.

 

Over De Folgeren (Drachten)

Tegenwoordig is de Folgeren aan Drachten vastgegroeid, vroeger was het een buurtschap los van de hoofdplaats. Niet alleen los in de fysieke betekenis van het woord, maar ook los in de houding van de Folgersters. Ze stonden bekend als eigengereid waarbij zelfredzaamheid hoog in het vaandel stond: 'wy rede ûs sels wol' was het motto. Het bekende symbool van Frysteat Folgeren prijkt trots op de rotonde Nijtap-Folgeralaan-Het Noord en Kletserlaan en is onlangs voorzien van LED-verlichting waardoor het kunstwerk, dat er al sinds 1963 staat, goed te zien is.

 

Meer informatie

http://www.frijsteat.nl

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.