Drogeham

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Drogeham. Drogeham ligt in de gemeente Achtkarspelen en heeft ongeveer 1750 inwoners. WoonFriesland is in het bezit van 9 huurwoningen in Drogeham.

Over Drogeham (officieel Fries: Droegeham)

Drogeham ligt in de gemeente Achtkarspelen in het noordoosten van de provincie Friesland. Het dorp is gelegen op een zandkop waardoor het dorp vroeger bij overstromingen droge voeten hield. Tegenwoordig hebben de meeste inwoners van Drogeham hun werk in omliggende plaatsen als Leeuwarden, Surhuisterveen en Drachten, vroeger was het werk vooral gericht op landbouw. Elk jaar in september wordt de ‘Gondelvaart op Wielen’ gehouden waar duizenden bezoekers op afkomen, evenals ‘De Ronde van Kerspelen’ en de ‘Concours Hippique’. Drogeham is in het bezit van een voetbalvereniging met de naam ‘VV Drogeham’.

Voorzieningen

Voorzieningen Drogeham                                                      binnen straal van 5 km     
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Melle Leegstra , Peter Twijnstra , Marjo de Meer-Schippers en Marian Spoelstra, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Melle , Peter , Marjo & Marian
Melle , Peter , Marjo & Marian