Franeker

Franeker
Franeker
Franeker

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Franeker. Franeker ligt in de gemeente Waadhoeke en heeft ongeveer 13.000 inwoners. WoonFriesland is in het bezit van 33 huurwoningen in Franeker. 

Over Franeker (officieel Fries: Frjentsjer)

De stad is een van de Friese elf steden die tot de Elfstedentocht behoren. Franeker heeft een bruisend centrum met veel leuke winkels en boetiekjes. Daarnaast is de historie belangrijk in Franeker: door de ligging ontwikkelde Franeker zich tot een bloeiende stad en heeft in de 16e eeuw zelfs een universiteit gehad. Tevens heeft de stad een jachthaven, een theater en een overdekt zwembad.

Ook bevinden zich in Franeker vele sportverenigingen o.a voor kaatsen, voetballen, schaatsen, atletiek. Op de vijfde woensdag na 1 juli vindt de belangrijkste kaatswedstrijd van het jaar, de PC, plaats  op het Sjûkelân, het bekendste kaatsveld van Nederland. De beste kaatser van het winnende trio wordt tot Koning van de PC gekozen en krijgt de zilveren kaatsbal omgehangen. Deze wedstrijd wordt al sinds 1854 georganiseerd.
Als cultuurliefhebber is er in Franeker genoeg te beleven: voor theater, film en dans kan men terecht in de schouwburg ‘De Koornbeurs’, voor kunst en cultuur zijn er meerdere musea en monumentale gebouwen te bezichtigen. Een wereldwijd beroemde bezienswaardigheid is het Koninklijk Eisinga Planetarium. Iedere derde donderdag in september is het startschot van de Agrarische dagen, een feest voor jong en oud.

Voorzieningen

Voorzieningen Franeker                                                         binnen straal van 5 km     
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Miranda de Jaeger en Leo Birkenholz, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Miranda & Leo
Miranda & Leo

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.