Frieschepalen

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Frieschepalen. Frieschepalen ligt in de gemeente Opsterland en heeft ongeveer 1.000 inwoners. WoonFriesland heeft 35 woningen in Frieschepalen.

Over Frieschepalen (officieel Fries: Fryske Peallen)

Frieschepalen ligt in de gemeente Opsterland, in het oosten van de provincie. Het dorp ligt 6 km ten oosten van Drachten. Frieschepalen in een ruim opgezet dorp, omgeven door weilanden. Het dorp is gelegen aan de doorgaande weg van Bakkeveen naar de snelweg A7 van Heerenveen naar Groningen.

In Frieschepalen zijn diverse autohandelaren en enkele kleine winkeltjes gevestigd maar voor de meeste inkopen moeten de bewoners uitwijken naar Ureterp, Bakkeveen of Marum.

Op sportief gebied is bevindt zich in Frieschepalen een voetbalclub en een rijvereniging. Ook heeft het dorp een zogenoemde 'brede school' 't Byntwurk' en is er een toneelvereniging.

Voorzieningen

Voorzieningen Frieschepalen                                                                      binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsNee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadNee
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisJa
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Melle Leegstra , Peter Twijnstra , Marjo de Meer-Schippers en Marian Spoelstra, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Melle , Peter , Marjo & Marian
Melle , Peter , Marjo & Marian

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.