Hindeloopen

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Hindeloopen. Hindeloopen ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân en heeft ongeveer 850 inwoners. WoonFriesland bezit 92 huurwoningen in Hindeloopen.

 

Over Hindeloopen

Hindeloopen is een stad in de gemeente Súdwest-Fryslân. Ondanks het lage inwoneraantal is Hindeloopen toch een stad en behoord tot de Friese elf steden. 

Er zijn veel bezienswaardigheden in deze kleine stad: de Westertoren, de Grote Kerk, het voormalig stadhuis, het Sluishuis etc.

Een deel van Hindeloopen is het Rijksbeschermd gezicht Hindeloopen, een van de beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland. Verder zijn er in het stadje verschillende rijksmonumenten.

De Hindelooper schilderkunst is wereldwijd beroemd. In de 18e eeuw werden objecten als stoelen en tafels beschilderd in de kenmerkende Hindelooper kleuren en motieven.

Tegenwoordig is Hindeloopen vooral in trek bij toeristen die in het voorjaar en in de zomer het stadje bezoeken. Dankzij de watersport en musea zijn er relatief veel voorzieningen in Hindeloopen. Zo is er een kleine middenstand en een tal van horecagelegenheden. De jachthaven Hindeloopen heeft voorzieningen, zoals een overdekt zwembad, sauna en watersportwinkels.

Voorzieningen

Voorzieningen Hindeloopen                                                                   binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsnee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationJa
Zorg
ApotheekNee
HuisartsNee
TandartsNee
ZiekenhuisNee
ZorginstellingNee

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Miranda de Jaeger en Leo Birkenholz, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Miranda & Leo
Miranda & Leo

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.