Leeuwarden

Leeuwarden, waterstad, Achmea toren
Leeuwarden
Leeuwarden, Achmea toren
Oldehove, Leeuwarden, sneeuw

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Leeuwarden. De Friese hoofdstad en hoofdplaats van de gemeente Leeuwarden heeft ruim 108.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Friesland. WoonFriesland bezit 7316 huurwoningen in Leeuwarden.

Over Leeuwarden

In Leeuwarden zijn, naast leuke winkelstraatjes en diverse horeca, ook diverse musea waaronder het Keramiekmuseum Princessehof, het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslân waar grote (inter)nationale tentoonstellingen te zien zijn.
In de historische binnenstad zijn veel monumenten te vinden. Leeuwarden is Capital of Watertechnology met de mooiste jachthaven van Nederland: de Prinsentuin, gelegen in hartje Leeuwarden. De grachten in de binnenstad geven Leeuwarden een bijzondere sfeer.

In de nabije omgeving van Leeuwarden liggen het recreatiegebied de Groene Ster en Nationaal Park de Alde Feanen. In het waterrijke gebied zijn enkele gezellige watersportdorpen.

Bijzonderheden

  • Vliegbasis Leeuwarden
  • Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa 2018
  • Leeuwarden is een Hofstad, verbonden met de Nassaus. Veel monumenten herinneren nog aan die stadhouderlijke tijd, zoals het Stadhouderlijk hof, het paleis van Maria Louise van Hessen Kassel, de Prinsentuin en de Grote of St. Jacobijnerkerk.
  • In de stad zijn veel hoofdkantoren van grote dienstverlenende ondernemingen gevestigd als KPN, ING, ABN-AMRO, AEGON, FBTO en een gedeelte van Centraal Beheer Achmea en biedt mede daarmee meer dan 55.000 arbeidsplaatsen.

Wijken

WoonFriesland heeft huurwoningen in verschillende wijken in Leeuwarden. Op de kaart en hieronder ziet u in welke wijken in Leeuwarden wij huizen hebben:

Voorzieningen

Voorzieningen Leeuwarden                                                  binnen straal van 5 km     
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationJa
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisJa
ZorginstellingJa

 

Meer informatie over huren in Leeuwarden

Ons actuele aanbod met huurwoningen in Leeuwarden

Ons actuele aanbod met huurhuizen in heel Friesland

Ons actuele aanbod met koopwoningen in Leeuwarden

Ons actuele aanbod met koopwoningen in heel Friesland

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Geen objecten gevonden

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.