Aldlân

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk Aldlân in Leeuwarden. WoonFriesland bezit 231 huurwoningen in deze wijk. In de Aldlân wonen ongeveer 6300 mensen.

 

Over Aldlân

Aldlân bestaat uit twee delen, Aldlân-West en Aldlân-Oost, met daar tussen in de Drachtsterweg. ‘Aldlân’ is Fries voor ‘Oud land’. De wijk naast Aldlân heet ‘Nijlân’, dit betekend ‘nieuw land’. Dit heeft nog te maken met de Middelzee, waarbij Aldlân het oude land is en Nijlân, na het sluiten van de Middelzee, het nieuwe land is.

Aldlân is e groenste wijk van Leeuwarden en heeft daarom een speciale werkgroep van het wijkpanel wat zich specifiek bezighoudt met de groenbeleving in de wijk. Aldlân is een van de rijkere buurten in Leeuwarden met een winkelcentrum en meerdere scholen.

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.