Binnenstad

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk de Binnenstand in Leeuwarden. De Leeuwarden-Binnenstad is een wijk in Leeuwarden met ruim 4700 inwoners die bestaat uit het winkelcentrum en het Stationskwartier, dat net buiten de oude stadswallen ligt. WoonFriesland bezit 723 huurwoningen in de Binnenstad.

Binnenstad

De binnenstad bestaat uit een mengeling van oud- en nieuwbouw en onder de oude gebouwen vallen veel monumenten. Naast de Achmeatoren en Frieslandbank bepaald de eeuwenoude Oldehove de skyline van de Leeuwarder binnenstad. In de binnenstad is veel bedrijvigheid door de vele restaurants, cafés, winkels en bioscopen. De laatste jaren is er veel geïnvesteerd in de Leeuwarder Binnenstad. Door middel van straatvernieuwing, parkeergarages en nieuwbouw is de gemeente hard bezig het leefklimaat van het centrum te veraangenamen.

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.