Huizum West

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk Huizem West in Leeuwarden. Huizum is een woonwijk van Leeuwarden en telt ruim 9000 inwoners. WoonFriesland bezit 594 huurwoningen in de wijk.

 

 

 

Huizum West

Het oude dorp Huizum ligt op een terp en dit wijst erop dat er al voor het jaar 1000 bewoning aanwezig was. Tot 1944 was Huizum de hoofdplaats van de gemeente Leeuwarderadeel en lag direct ten zuiden van Leeuwarden. Tijdens de Duitse bezetting werd het zuidelijk deel van de gemeente Leeuwarderadeel bij de gemeente Leeuwarden gevoegd. Hierdoor werd Huizum een woonwijk van Leeuwarden. 

 

Huizem wordt onderscheiden in drie delen: Huizum-West, Huizum-Oost en Huizum-Dorp.

De afscheiding tussen oost en west wordt gevormd door de Schrans en de Verlengde Schrans. Tussen oost en het oude dorp vormt de Wirdummervaart de afscheiding. Huizum, de langste wijk van Leeuwarden wordt doorsneden door de Schrans, dit is een lange winkelstraat met supermarkten, uitzendbureaus en vele winkels.

 

 

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.