Nijlân

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk Nijlân in Leeuwarden. WoonFriesland bezit 773 huurwoningen in deze wijk. In de wijk wonen bijna 3800 mensen.

 

Over Nijlân

De wijk naast Nijlân heet ‘Aldlân’, dit betekend ‘oud land’. Dit heeft nog te maken met de Middelzee, waarbij Aldlân het oude land is en Nijlân, na het sluiten van de Middelzee, het nieuwe land is. De wijk ligt in het zuiden van Leeuwarden en wordt begrenst door de Julianalaan, de Overijsselselaan, het Van Harinxmakanaal en de spoorlijn Leeuwarden-Zwolle.

De wijk is ontwikkeld in de jaren ’60 van de vorige eeuw en is ruim opgezet met veel openbaar groen. In de wijk bevinden zich meerdere scholen en winkelcentra. In Nijlân vindt u veel eengezinswoningen met platte daken, deze zijn kenmerkend voor de hele wijk.

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.