't Vliet

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk 't Vliet in Leeuwarden. WoonFriesland heeft in de wijk 't Vliet 140 huurwoningen. 

Over 't Vliet

De 't Vliet is waarschijnlijk de meest gevarieerde wijk van Leeuwarden. De grote variatie in woningbouw geeft een even zo grote gevarieerdheid in bewoners. De kruising van het Vliet en de Bleeklaan verdeelt de wijk eigenlijk in vieren. En zo wordt dat ook door veel bewoners ervaren. Vier Vlietwijken die samen de Vlietzone vormen.

De wijk 't Vliet ligt rond het gedempte water 't Vliet. Vanaf 1840 zijn de eerste woningen gebouwd. Het is een gevarieerde wijk met kleine, mooie huizen aan de kade van het Noordvliet. Langs het oostelijk deel van 't Vliet vindt u verschillende soorten woningen en bedrijfspanden. Aan het Zuidvliet staan veel nieuwe wooncomplexen. 't Vliet is een kleurrijke straat met veel tweedehands winkels. De Vlietzone is rijk aan voorzieningen. Winkels, zelfs een bazar, de Koepelkerk, Snackbars en een prachtig Multifunctioneel Centrum "De Verbinding"op het Zuidvliet.

Meer informatie

 

 

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.