Vrijheidswijk

 

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in de wijk de Vrijheidswijk in Leeuwarden. De Vrijheidswijk heeft ongeveer 3.500 inwoners. WoonFriesland bezit 542 huurwoningen in de Vrijheidswijk.

Vrijheidswijk

De Vrijheidswijk is een wijk in het noordoosten van Leeuwarden. Een groot deel van de wijk is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor nieuwbouw en renovering waardoor het imago van de wijk vooruit is gegaan ten opzichte van het negatieve imago van de jaren ’80. In de Vrijheidswijk staan veel flats en wonen veel studenten.

Er is een winkelcentrum met een grote supermarkt en een tal van kleinere winkels. Vlakbij de Vrijheidswijk is de wijk Bilgaard, hier is een groter winkelcentrum waar veel Vrijheidswijkers hun speciale inkopen kunnen doen. Veel straatnamen in de wijk hebben met de tweede wereldoorlog te maken en zijn vernoemd naar verzetshelden als Annie Westland en Leendert Sinnema, maar ook namen als Konvooistraat, Victoriestraat en Verzetstraat refereren aan de oorlog.

Meer informatie

 

 

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.