Pingjum

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Pingjum. Pingjum is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân en telt ruim 600 inwoners. WoonFriesland bezit 5 huurwoningen in Pingjum.

Over Pingjum

Het dorp ligt iets ten oosten van de plaats waar de Afsluitdijk de Friese kust bereikt, dichtbij de plaatsen Witmarsum, Harlingen, Bolsward en Franeker. Pingjum staat in de omgeving bekend als een open en tolerant dorp en wordt ook wel een 'kunstenaarsdorp' genoemd. 

Pingjum heeft daarnaast ook de toegang tot viswater, een sportveld, een tennisbaan en diverse verenigingen die daar actief zijn. In het dorp is een pizzeria en een eetcafé en met 10 locaties voor theater, zang, film en allerhande activiteiten is er aardig wat bedrijvigheid in Pingjum. Op iets meer afstand is er een zwembad in het naastgelegen dorp, maar ook een Waddenstrandje (zout water) en een IJsselmeerstrand (zoet water) en havens binnen 10 km bereikbaar.

Voorzieningen

Voorzieningen Pingjum                                                                       binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsNee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekNee
HuisartsNee
TandartsNee
ZiekenhuisNee
ZorginstellingNee

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Miranda de Jaeger en Leo Birkenholz, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Miranda & Leo
Miranda & Leo

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.