Sneek

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Sneek. Sneek is een stad in de provincie Súdwest-Fryslân en telt bijna 33.000 inwoners. WoonFriesland bezit 296 huurwoningen in Sneek.

Over Sneek (officieel Fries: Snits)

Sneek is gelegen nabij het Sneekermeer en is onder andere bekend vanwege de historische binnenstad, het feit dat Sneek een van de Friese Elf Steden is. Sneek is met onder meer ook bekend om de Waterpoort, en de Sneekweek.

In de stad Sneek is een groot aantal bedrijfssectoren vertegenwoordigd. Deze diversiteit zorgt voor een brede economische basis en relatieve stabiliteit. Een aantal sectoren is relatief sterk vertegenwoordigd vanwege de specifieke kenmerken van Sneek zoals de ligging aan het water en de rol van regionale verzorgingscentrum voor de Zuidwesthoek. De stad herbergt een groot aantal voorzieningen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en welzijn. Het Antionius Ziekenhuis is een van de weinige watersportziekenhuizen in Nederland. De binnenstad van Sneek is het winkelcentrum voor de regio.

De watersport en de toeristische sector zich in Sneek breed ontwikkeld. Dit komt door de ligging van de stad in waterrijk gebied en de aanwezigheid van een bewonderenswaardige historische binnenstad. Deze sectoren zijn goed voor een tiende van de werkgelegenheid in de stad.

Voorzieningen

Voorzieningen Sneek                                                                          binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationJa
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisJa
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Miranda de Jaeger en Leo Birkenholz, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Miranda & Leo
Miranda & Leo

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.