Steggerda

Steggerda

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Steggerda. Steggerda is een dorp in de provincie Weststellingwerf en telt ruim 1000 inwoners. WoonFriesland bezit 8 huurwoningen in Steggerda.

Steggerda

Het dorp heeft twee dorpskernen die op ongeveer een kilometer afstand van elkaar liggen. Ook heeft het dorp twee buurtschappen: Overburen en Zevenroeden.

Tot het midden van de 19e eeuw werd er voornamelijk de taal van de regio, het Stellingwerfs, gesproken. Momenteel hoort men veel Nederlands. Een toenemende immigratie van onder andere gepensioneerde ouderen zorgt ervoor dat er steeds meer Nederlands gesproken wordt.

Voorzieningen

Voorzieningen Steggerda                                                                  binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalNee
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsNee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaNee
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktNee
ZwembadNee
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekNee
HuisartsJa
TandartsNee
ZiekenhuisNee
ZorginstellingNee

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Roelof-Geert Hoogenkamp, Hans Nijp en Janneke Geertsma, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Roelof-Geert , Hans & Janneke
Roelof-Geert , Hans & Janneke

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.