Tjalleberd

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Tjalleberd. Tjalleberd ligt in de gemeente Heerenveen en heeft ongeveer 730 inwoners. WoonFriesland heeft 31 huurwoningen in Tjalleberd.

Tjalleberd (Fries: Tsjalbert)

Tjalleberd ligt in de gemeente Heerenveen, enkele kilometers ten noorden van de plaats Heerenveen. Het dorp ligt in het zuidwesten van de provincie. Het uitgestrekte dorpje is ruim opgezet en de omgeving kenmerkt zich door weilanden en bossen. De op- en afrit van de A7 bij ligt op slechts 1,5 km afstand van Tjalleberd. Het dorp telt ongeveer 750 inwoners. De helft van de huishoudens bestaat uit gezinnen met kinderen. 81% van de woningen zijn koopwoningen.

Tot de gemeentelijke herindeling van 1934 vormde Tjalleberd met de dorpen Gersloot, Luinjeberd en Terband de gemeente Aengwirden. De vier dorpen worden nog steeds Aengwirden, of De Streek genoemd. De plaats Heerenveen heeft uitbreidingsplannen voor een nieuwe woonwijk bij Tjalleberd en de dorpelingen vrezen, dat het dorp spoedig een onderdeel van Heerenveen zal zijn.

 

 

Voorzieningen

Voorzieningen Tjalleberd                                                    binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsJa
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationJa
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisJa
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.
Roelof-Geert , Hans & Janneke
Roelof-Geert , Hans & Janneke

Uw wijkconsulenten zijn Roelof-Geert Hoogenkamp, Hans Nijp en Janneke Geertsma, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.