Zandhuizen

U woont of wilt een huis gaan huren (of kopen) in Zandhuizen. Zandhuizen ligt in de gemeente Weststellingwerf en heeft ongeveer 300 inwoners. WoonFriesland bezit 5 huurwoningen in Zandhuizen.

Over Zandhuizen (Stellingwerfs: Zaandhuzen, Fries Sânhuzen)

Zandhuizen ligt in de gemeente Weststellingwerf, in het zuidoosten van de provincie. Het kleine dorpje is ruim opgezet en kent hierdoor veel groen. De omgeving bestaat uit weilanden en bossen. Zandhuizen telt ruim 300 inwoners. Er wonen relatief meer oudere mensen in het dorp. De meeste huizen zijn koopwoningen.

Het dorp is waarschijnlijk tussen 1000 en 1100 ontstaan als uithof van een klooster uit Rinsumageest nabij Dokkum. Het dorp is een esdorp. Onderdeel van Zandhuizen is het Rode Dorp, waar in 1920 huurwoningen met een groot stuk land zijn gebouwd.

Voorzieningen

Voorzieningen Zandhuizen                                                                binnen straal van 5 km       
Onderwijs
PeuterspeelzaalJa
BasisschoolJa
Middelbaar onderwijsNee
Sociale voorzieningen
Dorpshuis/MFCJa
HorecaJa
KerkJa
SportverenigingJa
SupermarktJa
ZwembadJa
Vervoer
BushalteJa
TreinstationNee
Zorg
ApotheekJa
HuisartsJa
TandartsJa
ZiekenhuisNee
ZorginstellingJa

 

Meer informatie

Nieuwe WoonNieuws is uit

29-06-2017

Aankomende vrijdag valt de 2e editie van de vernieuwde WoonNieuws weer bij onze bewoners op de mat. Hij staat weer vol wetenswaardigheden voor en door...

Lees meer...

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

In onze agenda vindt u activiteiten die plaatsvinden in uw plaats & wijk.

Wilt u als bewoner of instelling zelf een activiteit toevoegen die van belang of leuk zijn voor de bewoners in de plaats of wijk? Dat waarderen wij! Verstuur daarvoor onderstaand formulier naar ons.

Dit wil ik delen!

CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan Als u het woord niet kunt lezen, klik hier.

Uw wijkconsulenten zijn Roelof-Geert Hoogenkamp , Hans Nijp en Janneke Geertsma, waarbij de vetgedrukte naam uw eerste aanspreekpunt is.

Roelof-Geert , Hans & Janneke
Roelof-Geert , Hans & Janneke

Heeft u een vraag en wilt u contact met ons? Kijk eerst bij de veelgestelde vragen of uw vraag hier tussen staat. Wordt uw vraag niet beantwoord, neem dan contact met ons op. Op welke manieren dat kan vindt u hieronder.