Huur opzeggen

U wilt uw huur opzeggen. Hieronder beschrijven wij hoe u de huur kunt opzeggen en wat wij van u verwachten bij het opleveren van uw woning.

Zelf regelen

U kunt de huur iedere werkdag opzeggen, dat hoeft niet op de 1e of de 15e van de maand. U heeft een opzegtermijn van minimaal één maand. De maand opzegtermijn gaat in op de dag dat de opzegging bij WoonFriesland binnen is. Hierbij moet u rekening houden dat de einddatum niet in het weekend of een feestdag valt. U kunt maximaal drie maanden van tevoren opzeggen.

De huuropzegging kunt u regelen op uw persoonlijke pagina in MijnWoonFriesland. Als u de huur op een andere manier wilt opzeggen, bijvoorbeeld door een aangetekende brief, vergeet dan niet duidelijk de einddatum van de huurovereenkomst te vermelden en uw nieuwe adres. De brief moet voorzien zijn van uw handtekening en de handtekening van een eventuele medehuurder. U ontvangt binnen een week na ontvangst van uw huuropzegging een brief met bevestiging van de datum van uw huuropzegging.

Doet u als nabestaande een huuropzegging? Dan gelden andere richtlijnen.

Woning opleveren

Na de huuropzegging ontvangt u een bevestigingsbrief met in de bijlage informatie over de oplevering van uw woning. In de brief staat ook wanneer onze mutatie-inspecteur bij u langskomt. Deze afspraak is belangrijk zodat u na het inleveren van de sleutels niet voor onverwachte kosten komt te staan.
Tijdens de opname maken wij afspraken met u over de oplevering van uw woning. Deze afspraken leggen we vast op een opnameformulier die ondertekend wordt door u en de mutatie-inspecteur. Zo weet u precies wat u moet doen om uw woning netjes achter te laten.

Als u verhuist, moet u aan veel dingen denken. Om het u gemakkelijk te maken vindt u hier alle benodigde informatie over de huuropzegging en de checklist huuropzegging.

Heeft u een vraag?

Huuropzeggen en verhuizen