Mijn woning verbeteren

Naast dat u zelf aanpassingen wilt uitvoeren in uw woning door middel van een Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV), bestaat ook de mogelijkheid om aanpassingen uit te laten voeren door WoonFriesland. We noemen dit een geriefsverbetering.

Geriefsverbetering

Een geriefsverbetering is een verbetering aan uw woning op uw verzoek en tegen een huurverhoging. Wij voeren de werkzaamheden voor u uit. De hoogte van de huurverhoging hangt af van de aanpassing die u wilt.

Op de prijslijst geriefsverbetering kunt u zien welke aanpassingen u kunt aanvragen. Dit kan telefonisch of per mail. Nadat u een aanvraag hebt gedaan beoordelen wij of uw woning in aanmerking komt en geschikt is voor de door u aangevraagde geriefsverbetering. Als de aanvraag akkoord is, ontvangt u van ons een voorstel voor huurverhoging.

Huurverhoging

Het kan zijn dat sommige werkzaamheden, zoals isolerende maatregelen, ook projectmatig uitgevoerd worden door WoonFriesland. Er wordt dan geen huurverhoging berekend. Als u uw aanvraag heeft ingediend bij WoonFriesland en bovenstaand is van toepassing dan wordt u hierop gewezen. U kunt dan zelf kiezen of u de werkzaamheden door middel van een geriefsverbetering (met huurverhoging) laat uitvoeren of dat u wacht totdat WoonFriesland de werkzaamheden projectmatig gaat uitvoeren.

Let op: als u werkzaamheden tegen huurverhoging heeft laten uitvoeren en WoonFriesland gaat later alsnog projectmatig de werkzaamheden uitvoeren, dan blijft de huurverhoging doorlopen en wordt niet in mindering gebracht.

Heeft u een vraag?

Veelgestelde vragen

Mijn woning verbeteren