Zonnepanelen

Aanbod zonnepanelen

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. Als u meer elektra gebruikt dan u opwekt met de zonnepanelen, blijft u een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af.

Voor de zonnestroom betaalt u nooit meer dan 15,9 eurocent (inclusief BTW) per kWh aan WoonFriesland. Deze prijs is gegarandeerd tot 2020. Zonnestroom is gemiddeld 20% goedkoper dan de stroom die u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Uw voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Uw voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Zie hieronder een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen:

U gaat er altijd op vooruit

Als de zon minder schijnt en uw panelen wekken bijvoorbeeld minder stroom op dan verwacht, dan heeft dat voor u geen negatieve gevolgen. U krijgt dan dat deel van uw voorschot voor zonnestroom gewoon terug. Als u minder stroom gebruikt dan de installatie opwekt dan ontvangt u alle niet-gebruikte stroom gratis van ons. Uw energiebedrijf betaalt u daar bovendien een teruglever-vergoeding voor. Ook in dat geval heeft u dus voordeel.

 

 

Alle voordelen op een rijtje

  • 20% lagere energierekening
  • tot 2020 geen prijsstijgingen
  • minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot
  • meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij uw energiebedrijf
  • geen rompslomp en gedoe
  • bijdrage aan een beter milieu, voor uzelf en uw omgeving

WoonFriesland en Wocozon

Om ervoor te zorgen dat al onze daarvoor geschikte woningen zonnepanelen krijgen, werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkende installateurs. Ook verzorgen zij het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon úw aanspreekpunt. U kunt bellen met 085 – 744 10 58 of mailen naar klantenservice@wocozon.nl

Interesse in zonnepanelen?

WoonFriesland wil zoveel mogelijk huurders laten profiteren van goedkope zonnestroom. Daarom bieden wij u op meerdere momenten de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen.

1.    Bij kwaliteitsverbeteringsprojecten

WoonFriesland voert de komende jaren veel kwaliteitsverbeteringsprojecten uit. Tijdens deze projecten brengen wij zonnepanelen aan in combinatie met andere energiebesparende maatregelen. Door de zonnestroom (stroomopbrengst van zonnepanelen) en de energiebesparende maatregelen bespaart u dubbel op uw energiekosten.

2.    Zelf interesse?

Heeft u interesse in zonnepanelen en is uw woning op dit moment niet betrokken bij een kwaliteitsverbeteringsproject?  U kunt ook profiteren van goedkope zonnestroom door uzelf aan te melden. Op grondgebonden huurwoningen is het vaak mogelijk om op individuele basis zonnepanelen aan te laten brengen. Voor hoogbouw volgt later een speciale aanpak. Heeft u een grondgebonden woning en serieuze interesse voor zonnepanelen? Stuur dan een mail naar infowoonfrieslandnl. Graag met vermelding van ‘belangstelling zonnepanelen’, uw naam en adres. Wij bekijken of plaatsing op uw woning mogelijk is en nemen daarover contact met u op. 

3.    Zonnepanelen bij opgezegde woningen

Als er een woning wordt opgezegd door een huurder, dan bekijkt WoonFriesland of deze woning geschikt is om zonnepanelen op te plaatsen. Zo kan de nieuwe huurder direct profiteren. In de advertentietekst bij de woning kunt u lezen of er zonnepanelen op de woning komen.

Ik doe mee!

Wilt u ook zonnepanelen op uw woning en heeft u zich aangemeld? Wocozon stuurt een persoonlijk aanbod als uw woning hiervoor geschikt is. Dit aanbod is op basis van uw huidige energiegebruik en uw gezinssamenstelling. Zo ziet u precies wat u zelf kunt besparen. Het enige dat u hoeft te doen is het voorstel getekend terug te sturen naar Wocozon. Zodra Wocozon uw getekende voorstel binnen heeft, wordt u gebeld door een erkend installateur voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Binnen één dag worden de panelen geplaatst en kunt u profiteren van zelf opgewekte zonnestroom.

Veelgestelde vragen