Zonnepanelen

Informatie over zonnepanelen algemeen

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energielasten? Om uw elektrakosten te verlagen, plaatst WoonFriesland zonnepanelen op uw woning. Met deze zonnepanelen dragen wij bij aan de duurzaamheid en bespaart u altijd op uw elektrakosten!

Zonnestroom

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. Als u meer elektra gebruikt dan u opwekt met de zonnepanelen, blijft u een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af.

Aanbod zonnepanelen

Op dit moment bieden wij, in onze kwaliteitsverbeteringsprojecten, de zonnepanelen aan in combinatie met energiebesparende maatregelen. Door de zonnestroom (stroomopbrengst van zonnepanelen) en de energiebesparende maatregelen bespaart u dubbel op uw energiekosten.

Voor de zonnestroom betaalt u nooit meer dan 15,9 eurocent (inclusief BTW) per kWh aan WoonFriesland. Deze prijs is vast tot 2020. Zonnestroom is gemiddeld 20% goedkoper dan de stroom die u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Uw voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Uw voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Is uw woning op dit moment niet betrokken bij een kwaliteitsverbetering en heeft u wel interesse in zonnepanelen op uw woning? Ook dan is het plaatsen van zonnepanelen mogelijk. Op grondgebonden huurwoningen is het vaak mogelijk om op individuele basis zonnepanelen aan te laten brengen. Heeft u een grondgebonden woning en serieuze interesse voor zonnepanelen? Stuur dan een mail naar infowoonfrieslandnl Graag met vermelding van ‘belangstelling zonnepanelen’, uw naam en adres. Wij beoordelen of plaatsing op uw woning mogelijk is en nemen op basis daarvan contact met u op. 

Uitleg van het Wocozon concept


Ervaringen van bewoners met zonnepanelen


Veelgestelde vragen

Zonnepanelen plaatsen