Huurtoeslag

    Huurtoeslag: dat scheelt!

    Wanneer je in een huurhuis woont, heb je misschien recht op huurtoeslag. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. Met deze toeslag kunnen je maandelijkse woonlasten lager worden. Of en hoeveel huurtoeslag je ontvangt, hangt af van je huurprijs, je inkomen, je leeftijd, je woonsituatie en de hoogte van je vermogen. 

    Huurtoeslag aanvragen

    Wil je weten of en hoeveel huurtoeslag je kunt krijgen? Maak dan een proefberekening op de website van de Belastingdienst of bel met de Belastingtelefoon: 0800 0543. Voor het aanvragen van huurtoeslag heb je jouw DigiD nodig (Nog geen DigiD? Kijk op https://www.digid.nl) en een recente huurspecificatie. De huurspecificatie kun je vinden in MijnWoonFriesland. De Belastingdienst maakt de huurtoeslag rechtstreeks over op je bankrekening. Je betaalt zelf de volledige (bruto)huur aan WoonFriesland. 

    Zijn er wijzigingen in je gezinssamenstelling, je inkomen of dat van je medebewoner? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de Belastingdienst. Dit kan namelijk effect hebben op het wel of niet in aanmerking komen voor huurtoeslag en de hoogte van het bedrag dat je ontvangt.