Klanttevredenheid

  Onze bewoner centraal!

  Jij als bewoner bent onze klant. En als klant sta je centraal bij het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Voor ons is het belangrijk dat jij echt tevreden bent over onze dienstverlening. Daarom zetten we in op een goede relatie met jou en met de organisaties die je belangen behartigen. 

  Hoe we dat doen? We betrekken je zo veel mogelijk bij ons werk. Of het nu gaat om je huurhuis, de leefbaarheid in je buurt of over onze dienstverlening; we gaan er met je over in gesprek en werken met je samen. We vragen ook naar je ervaringen. Jouw feedback zorgt ervoor dat onze dienstverlening steeds beter wordt! 

  Onze samenwerking met huurders, gemeenten en huurdersorganisaties

  • Met bewoners
   Dagelijks hebben onze wijkconsulenten, buurtbeheerders en onderhoudsmonteurs contact met onze bewoners. Zij ondersteunen op het gebied van een goede woning en een fijne woonomgeving. Hierbij kun je denken aan het doen van reparaties in je huis, maar ook het helpen oplossen van overlastsituaties. Een goede samenwerking met jou als bewoner is hierbij vanzelfsprekend erg belangrijk. Wordt jouw woning verbeterd of vernieuwd? Dan gaan we nog intensiever met elkaar in gesprek. We vragen je mee te denken over wat belangrijk is voor jouw huis en informeren je zo goed mogelijk over deze intensieve periode. We zijn dan het liefst dichtbij met ons Informatiepunt WoonVragen in de buurt waar we bezig zijn. 

   Heb je als bewoner een vraag? Dan kun je altijd terecht bij jouw wijkconsulent. Maar ook onze medewerkers van ons Klant Contact Centrum helpen je graag telefonisch, via WhattsApp/Social media en de chat om jouw vragen te beantwoorden. Ook zorgen zij ervoor dat je door de juiste medewerker wordt geholpen.

   Ben je als bewoner net verhuisd naar, of vertrokken uit, een huis van WoonFriesland of heeft je huurhuis net een kwaliteitsverbetering ondergaan? Dan vragen wij je een korte enquĂȘte in te vullen over hoe jij onze dienstverlening ervaart. Hiermee gaan we dan meteen aan de slag. Niet tevreden? Dan nemen we contact met je op om te horen hoe we jou kunnen helpen.
  • Met gemeenten en huurdersorganisaties
   In het werkgebied van WoonFriesland zijn twee verenigingen actief die de belangen van huurders en haar leden vertegenwoordigen. Dat zijn De Bewonersraad, en de HuurdersBelangenvereniging Heerenveen (HBV). Deze zijn verenigd in het Platform Huurders.

   Met de huurdersorganisaties en gemeenten hebben wij veel contact. Zo bekijken we jaarlijks welke bijdrage elk van deze partijen, WoonFriesland, gemeente en huurdersorganisatie, kan leveren aan goed en betaalbaar wonen. Dat leggen we vast in prestatieafspraken. Maar ook informeren wij hen over plannen die wij hebben, denken zij met ons mee en geven waar dat nodig is advies.