Energie besparen

  Je hebt het vast wel gelezen en gehoord in het nieuws! De energiekosten zijn flink gestegen en dat gaan wij allemaal voelen in de portemonnee. Invloed op de energieprijzen hebben we niet. Maar wel op het verbruik. Daarom moeten wij samen bewust omgaan met energie.

  Wat doen wij

  Zo laag mogelijke energiekosten: dat wil iedereen. Ook wij als het sociaal verhuurbedrijf willen dat. In de afgelopen jaren hebben wij een groot deel van onze huurhuizen al energiezuiniger gemaakt. De landelijke doelstelling om in 2021 voor sociale huurwoningen gemiddeld label B te bereiken hebben wij eind 2019 al gehaald. Maar nog niet al onze huurhuizen hebben energielabel B.

  Daarom bekijken wij nu alle projecten voor woningverbetering die voor de komende jaren op de planning staan. In deze projecten gaan wij de energie verbeterende maatregelen versnellen. Dit doen we door het isoleren en het plaatsen van isolatieglas naar voren te halen in de planning.

  Voor energiebesparende maatregelen is veel geld en tijd nodig en dat doen we niet voor individuele woningen maar projectmatig. Wij zetten nu alles op alles zetten om deze huizen zo snel mogelijk energiezuiniger te maken. Dit betekent dat wel dat we de andere werkzaamheden bij deze huizen later gaan uitvoeren. Denk aan het vervangen van badkamer, keuken of toilet.

  Wil je weten welk energielabel jouw huis heeft? Kijk dan in MijnWoonFriesland.

  Wat kun jij doen

  Verhoog je maandelijks voorschot aan het energiebedrijf. Zo kun je een financiĆ«le tegenvaller bij de eindafrekening voorkomen of in ieder geval beperken. Betaal jij stookkosten aan ons? Dan verhogen wij het bedrag in 2022 voor je. 

  Je hebt zelf ook veel invloed op energiebesparing. Lees onze simpele tips om je energieverbruik te verlagen.