Onderhoud

  Onderhoud en verhuizen

  Als huurder kun je zorgeloos profiteren van goedkope zonnestroom. Je hoeft zelf geen onderhoud te doen aan de zonnepanelen. Wocozon heeft de panelen verzekerd en zorgt tijdens de hele periode voor het monitoren, verzekeren, onderhouden en reinigen van de zonnepanelen en bijbehorende apparatuur. 

  Wocozon controleert de panelen met de zonnestroommeter. Via wocozon.nl/mijnzonnepanelen kun je zelf je stroomopwekking bekijken. Zie je dat de zonnepanelen niet optimaal werken, neem dan contact op met Wocozon. Bel met 085 44 10 58 of mail naar klantenservice@wocozon.nl

  Wat moet je zelf nog doen? 

  Wocozon en WoonFriesland maken het je zo gemakkelijk mogelijk. Toch zijn er een paar dingen die je na de plaatsing van de zonnepanelen zelf moet doen:

  Slimme meter laten plaatsen
  Na installatie meldt Wocozon je aan bij de netbeheerder. De netbeheerder neemt contact met je op voor plaatsing van een slimme meter (dit is gratis). Je beslist zelf of je de slimme meter wilt laten plaatsen. Als je niet kiest voor de slimme meter, moet je zelf jaarlijks handmatig en controleerbaar je meterstanden doorgeven. Het risico dat de teruglevering niet correct wordt vastgelegd, ligt dan bij jou. Als je geen controleerbare meterstanden kunt doorgeven, zal de volledige hoeveelheid opgewekte energie bij je in rekening worden gebracht.

  Je voorschot aanpassen bij je huidige energieleverancier
  Doordat je goedkopere zonnestroom gaat afnemen, kan je energievoorschot bij je huidige energieleverancier omlaag en zo bespaar je direct. Neem hiervoor contact op met je eigen energieleverancier. Verbruik je meer elektra dan je met de zonnepanelen opwekt, dan blijf je een deel van je stroom afnemen van je huidige energiebedrijf.

  Vragen en opmerkingen melden

  Stichting Wocozon
  Postbus 178
  3454 ZK Utrecht
  085 744 10 58
  info@wocozon.nl