Goudsbloemen voor je tuin en balkon

  Zo haal jij de zon in huis!

  Met deze zonnige goudsbloemen vrolijk jij in een handomdraai je tuin of balkon op! Goudsbloemen groeien makkelijk en passen overal, ook als je maar een klein plekje hebt.

  Goudsbloemen houden van zon

  Goudsbloemen zijn gek op zon. Daarom is het slim om een plekje te kiezen waar veel zonlicht komt, zowel in je tuin als op je balkon. 

   Zo plant je de goudsbloemen in je tuin 

  • Voorbereiden: Zoek een plekje in je tuin waar de zon vaak schijnt. Maak de grond een beetje los. En haal eventuele stenen of onkruid weg.
  • Planten: Maak kleine gaatjes in de grond, ongeveer 1 cm diep. Leg de goudsbloemzaadjes in de gaatjes. Doe er een dun laagje aarde bovenop.
  • Water geven: Geef de zaadjes voorzichtig wat water. Zorg dat de grond een beetje vochtig blijft terwijl de zaadjes gaan groeien.

  Zo plant je de goudsbloemen op je balkon 

  • Potten kiezen: Kies bloempotten met gaatjes onderin. Vul de potten met potgrond, tot 2 cm tot onder de rand.
  • Planten: Leg de goudsbloemzaadjes op de potgrond en duw ze er een beetje in. Doe er een dun laagje potgrond overheen.
  • Water geven: Geef voorzichtig wat water met een gieter of een sproeier. Zorg dat het water goed verdeeld is. 

  Verzorgen en genieten 

  Houd de grond een beetje vochtig terwijl de goudsbloemen groeien. Na een paar weken zie je kleine plantjes tevoorschijn komen. De goudsbloemen hebben nu weinig water meer nodig. Alleen als de grond wat droog voelt kun je ze wat water geven. 

  Of je nu een tuin hebt of een klein balkon, goudsbloemen planten is leuk en makkelijk. Met genoeg zon en een beetje zorg, kun je straks genieten van de zon op je balkon of in je tuin!