Overige woonvormen

Naast onze reguliere woningen die wij wekelijkse aanbieden, verhuurt WoonFriesland ook een aantal woningen in een woongroep en met zorg. In dit onderdeel leest u hier meer over.

Wonen en Zorg

WoonFriesland verhuurt woningen in twee complexen waarbij u ook zorg kunt krijgen. Het gaat hier om Van Welderen State in Oentsjerk en Krommestede in Noordwolde. Hieronder leest u meer informatie over de complexen en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Woongroepen

Woongroepen zijn specifieke woongebouwen waarbij de huurders, binnen de wettelijke regelgeving, meer zeggenschap hebben over de komst van nieuwe bewoners. De woongroepen stellen zichzelf aan u voor. Heeft u interesse in wonen in deze woongroep dan leest u bij de betreffende woongroep hoe u in aanmerking kunt komen voor zo’n woning.

Fokuswonen

Een Fokuswoning is een aangepaste, rolstoeldoorgankelijke en gelijkvloerse woning met extra oppervlakte. Er zijn diverse Fokuswoningen, bijvoorbeeld een eengezinswoning of een woning in een appartementencomplex. De woningen hebben meestal drie of vier kamers, zodat cliënten er ook met partner, gezin of een huisdier kunnen wonen.