Van Welderen State Oentsjerk

  Over wonen met zorg in Van Welderen State Oenstjerk

  In Oentsjerk, aan de Frisiastate, staat het appartementencomplex Van Welderen State. Van Welderen State telt honderd huur- en koopappartementen voor senioren. De huurwoningen zijn eigendom van WoonFriesland. 

  De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen. Tussen deze twee woongebouwen bevindt zich het dienstencentrum Heemstra State, van waaruit Patyna haar zorgdiensten verleent. 

  Patyna, locatie Heemstra

  State Patyna levert, afgestemd op jouw wensen en behoeften, zorg en ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten aan huis. Je kunt aan servicediensten denken zoals een warme maaltijd aan huis, hulp in de huishouding of personenalarmering. In het dienstencentrum worden allerlei activiteiten georganiseerd.

  Toewijzing

  Om in aanmerking te komen voor een woning moet je ingeschreven staan als woningzoekende bij WoonFriesland. Zodra er een woning beschikbaar komt dan adverteren wij deze op onze website en kun je hierop reageren. Deze woningen zijn bestemd voor mensen vanaf 55 jaar. Je hebt géén zorgindicatie nodig om in aanmerking te komen voor een appartement. 

  Kosten

  De actuele huurprijzen zijn gemiddeld €600/€650,00 per maand. Naast de huurprijs betaalt je een inkomensafhankelijke bijdrage voor zorg wanneer je hier gebruik van maakt.