Verbetering 123 huizen Drachten

  In de wijk De Wiken gaan we bij 123 woningen werkzaamheden verrichten. De kwaliteit van de huizen wordt verbeterd en het onderhoud nemen we gelijk mee.

  De 123 huizen staan verspreid door de wijk aan de Claerkamp, Middelwyk, het Lidlum, Spitael en de Westerwird. Met de verbeteringen die we uitvoeren zijn de huizen voor de komende 40 jaar weer goed verhuurbaar.

  Werkzaamheden

  De badkamers, toiletten en de keukenblokken worden, waar nodig, vernieuwd. Voor het vernieuwen van deze ruimtes wordt geen gebruik meer gemaakt van wandtegels. De wanden worden bekleed met 'Glazzpanelen'. Door het gebruik van deze panelen zijn de badkamers eerder klaar en hebben de bewoners minder overlast.

  Het voegwerk van de gevels en de schoorstenen wordt gerepareerd. De huizen worden voorzien van HR++ beglazing en krijgen kunststof kozijnen. In de huizen waar nog geen centrale verwarming zit, wordt deze aangelegd. Ook brengen we mechanische ventilatie aan en worden de meterkasten vernieuwd of aangepast.

  De bewoners krijgen de keuze om zonnepanelen op hun daken te leggen. Dit gaat via Wocozon. Deze (zonne)stroom is goedkoper dan de huidige energieprijzen.


  Planning

  Startdatum

  Februari/maart

  Kenmerken

  Aantal woningen

  123