Verbetering 55 woningen Schiermonnikoog

  Na eerder dit jaar 41 huurwoningen op het eiland te hebben verbeterd, zorgt het sociaal verhuurbedrijf ervoor dat daar nog eens 55 woningen meer kwaliteit krijgen.

  De 55 woningen bevinden zich in de volgende straten: Stachouwerstraat, Burgemeester van den Bergstraat, Hazeblom, Kerkelaantje, Langestreek, ’t Kanaal, Zevenhuizen, Tjebbeglob, Noorderstreek, Sinteblom, Willem Dijkstraat, Willemshof, Oosterreeweg, Pathmos en Van Starkenborghstraat. 

  Niet overal vinden evenveel werkzaamheden plaats. Over wat er in hun huis precies aan werk gebeurt, hebben alle bewoners vooraf informatie gekregen.

  Stroom van je eigen dak

  Waar nodig worden in de woningen de badkamer, de keuken en het toilet vervangen. Bij een groot deel van de woningen maakt de huidige beglazing plaats voor beter isolerend HR++ glas. De meeste daken krijgen zonnepanelen. Bewoners kunnen profiteren van goedkope zonnestroom van hun eigen dak.

  Verder krijgen de meeste woningen mechanische ventilatie, spouwisolatie, isolatie van de kruipruimte, een rookmelder en een nieuwe meterkast. Waar nodig wordt oud voegwerk en houtrot hersteld. De dakgoten en hemelwaterafvoeren worden nagelopen. De houten kozijnen en deuren krijgen een schilderbeurt. Een deel van de woningen krijgt kunststofkozijnen.


  Algemeen

  Plaats

  Schiermonnikoog

  Planning

  Startdatum

  oktober 2019

  Kenmerken

  Aantal woningen

  55