50 woningen in Leeuwarden Nieuw Oud Oost

  Maart 2025 - December 2025
  Start & einddatum
  50
  Aantal woningen

  In Leeuwarden Nieuw Oud Oost bouwen wij 50 woningen op de plek waar Sportclub Cambuur jarenlang haar wedstrijden speelde en trainingen hield. Een plek met een roemrijke historie dus.

  Team BAM Wonen bouwt deze 50 woningen voor ons, waarbij er extra aandacht is voor biobased en natuurinclusief bouwen.

  Biobased en natuurinclusief gebouwd

  Deze 50 woningen zijn biobased. Dat betekent dat de bouwmaterialen gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Het grote voordeel is deze materialen CO₂ opslaan in plaats van het uit te stoten tijdens de bouw. Ook zijn biobased materialen goed opnieuw te gebruiken en te recyclen.

  Natuurinclusief bouwen betekent dat er ruimte is voor planten en dieren in de gebouwen zelf en in de omgeving. Ook letten we op het voorkomen van hittestress en natte voeten door te kiezen voor een groene, natuurlijke omgeving. Zo wordt deze wijk een fijne plek voor mensen, dieren en planten.

  Doelgroep

  De woningen zijn bedoeld voor jong en oud. Zo ontstaat er op deze plek midden in de stad een levendige wijk. De woningen hebben verschillende groottes, waardoor ze geschikt zijn voor starters, jonge gezinnen en senioren.

  Een geheel nieuwe wijk  De 50 woningen maken deel uit van een geheel nieuwe wijk. Deze wijk komt op de plek van het huidige Cambuurstadion en de sportvelden erachter. Tijdens een speciale bouwwedstrijden daagden we ontwerpers uit om een plan te bedenken voor deze groene plek midden in de stad. Samen met het College van Rijksadviseurs en de gemeente Leeuwarden hebben we het plan van BAM Wonen uitgekozen als winnaar.

  Benieuwd naar het plan? 

  Op de website van het College van Rijksadviseurs vind je meer informatie.