Afbeelding bij Wij zijn trots op onze top 10 plek in de Duurzaamheidsprijs 2024
  Wij zijn trots op onze top 10 plek in de Duurzaamheidsprijs 2024 9 juli 2024

  Trots ontvingen we vandaag uit handen van Republiq de Duurzaamheidsprijs 2024. In de categorie “grote corporaties” eindigden we op een prachtige achtste plek. Een mooie bekroning van onze missie om onze woningen versneld te verduurzamen en het energieverbruik van onze bewoners te verlagen.

  Afbeelding bij Het Jaarverslag 2023 is uit!
  Het Jaarverslag 2023 is uit! 27 juni 2024

  In 2023 verbeterden we maar liefst 1058 bestaande woningen, bouwden we 168 nieuwe woningen en investeerden we 3,4 miljoen in leefbare wijken en buurten. Maar cijfers vertellen nooit het gehele verhaal. Ons jaarverslag doet dat wel.

  Afbeelding bij Wij transformeren de monumentale Infirmerie in Leeuwarden tot 30 gasloze appartementen
  Wij transformeren de monumentale Infirmerie in Leeuwarden tot 30 gasloze appartementen 18 juni 2024

  Met een investering van 7 miljoen (ver)nieuwbouwen wij het markante monumentale pand, de Infirmerie, aan de Wissesdwinger 1 in Leeuwarden. In de voormalige Infirmerie komen 30 sociale huurwoningen. Het wachten was nog op de officiële vergunning, waarmee de start van de grootschalige verbouw vanaf eind juni kan beginnen.

  Afbeelding bij Gezondheidsmarkt wijk Huizum en Nijlân Leeuwarden
  Gezondheidsmarkt wijk Huizum en Nijlân Leeuwarden 27 mei 2024

  Bij alles wat wij doen, draait het om onze bewoners. Daarbij gaan we graag nét een stapje verder. Zo organiseerden onze wijkconsulenten Eva Meindertsma, Nynke Hartman en Leo Birkenholz op zaterdag 25 mei een gezondheidsmarkt voor alle bewoners van de wijk Huizum en Nijlân in Leeuwarden. Dit deden ze samen met de welzijnswerkers van Amaryllis.

  Afbeelding bij Met Thomas Rau start Kenniscampus WoonFriesland
  Met Thomas Rau start Kenniscampus WoonFriesland 24 mei 2024

  Als organisatie zijn we toegewijd aan het bouwen van een duurzamere toekomst. Een toekomst die continu verandert door de komst van nieuwe kennis en innovatieve oplossingen. Om ervoor te zorgen dat onze organisatie klaar is voor die toekomst, lanceerden we donderdag 23 mei de WoonFriesland Kenniscampus.

  Afbeelding bij ‘Met de Control Flow gebruik je minder water en energie’
  ‘Met de Control Flow gebruik je minder water en energie’ 14 mei 2024

  Hoe voorkom je water- en energieverspilling zonder dat je er iets voor hoeft te doen? Het antwoord is de Control Flow.

  Afbeelding bij WoonFriesland geeft wasbakken een tweede leven
  WoonFriesland geeft wasbakken een tweede leven 30 april 2024

  Het fonteintje in het toilet, de wasbak in de badkamer of de wastafel in de slaapkamer: alle drie mogen ze bij WoonFriesland rekenen op een tweede leven. In samenwerking met Regts | Isero kiest het sociaal verhuurbedrijf ervoor om wastafels opnieuw te gebruiken.

  Afbeelding bij Kenniscafé 'Wonen en ouder worden in de sociale huur'
  Kenniscafé 'Wonen en ouder worden in de sociale huur' 28 maart 2024

  In Friesland is op dit moment één op de vijf inwoners 65 jaar of ouder. In 2030 zal dit één op de vier zijn. Hierdoor komen wij als woningcorporatie voor uitdagingen te staan.

  Afbeelding bij WoonFlits 2024 nummer 1
  WoonFlits 2024 nummer 1 27 maart 2024

  Wist jij dat we in Friesland een eigen Costa del Sol hebben? Hoe dat zit? Dat lees je in deze editie van de WoonFlits! Verder hebben we enthousiaste verhalen van onze bewoners en lees je hoe ‘april doet wat ie wil’.

  Afbeelding bij Nieuwe woonwijk Het Perk is een ‘boppeslach’ voor Sneek
  Nieuwe woonwijk Het Perk is een ‘boppeslach’ voor Sneek 21 maart 2024

  Op de bouwplaats van de nieuwe wijk ‘Het Perk’ langs de rondweg N7 in Sneek wordt flink gebouwd. Samen met ontwikkelaar Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep), Gemeente Súdwest-Fryslân en Thuiscorporatie Elkien bundelen we de krachten in Sneek in de strijd tegen het oplopende woningtekort.

  Afbeelding bij Team BAM Wonen wint bouwerscompetitie Leeuwarden
  Team BAM Wonen wint bouwerscompetitie Leeuwarden 21 maart 2024

  De ‘Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusief bouwen in Leeuwarden Nieuw Oud Oost’ is gewonnen door BAM Wonen, Bureau Biota, bureau SLA, Landscape Collected en Site Practice. Het plan draagt de naam beHagen, vanwege de hagen die een fijnmazig ecologisch netwerk vormen door heel Leeuwarden Oost.

  Afbeelding bij Vanaf 19 maart sluit WoonFriesland aan bij FrieslandHuurt!
  Vanaf 19 maart sluit WoonFriesland aan bij FrieslandHuurt! 14 maart 2024

  Dit betekent dat je als woningzoekende met één inschrijving toegang krijgt tot zo’n 60.000 sociale huurwoningen. FrieslandHuurt is een samenwerkingsverband tussen Accolade, Elkien, Wonen Noordwest Friesland en Woonzorg Nederland. WoonFriesland komt daar nu bij. Wat betekent de aansluiting van WoonFriesland voor jou als woningzoekende?

  Afbeelding bij WoonFriesland vliegwiel voor verdere ontwikkeling centrumplan Heerenveen
  WoonFriesland vliegwiel voor verdere ontwikkeling centrumplan Heerenveen 4 maart 2024

  Gemeente Heerenveen heeft een nieuw hoogste gebouw: onze hagelnieuwe woontoren aan het Burgemeester Kuperusplein. Maandag 4 maart werd officieel het hoogste punt van het gebouw bereikt. De woontoren biedt met 92 sociale huurappartementen volop woonruimte aan jong en oud in de gemeente. Hoog nodig, want ook in Heerenveen is de woningkrapte groot.

  Afbeelding bij Betaalbaarheid in de sociale huursector
  Betaalbaarheid in de sociale huursector 4 maart 2024

  Hoewel de huren in het noorden nog steeds laag zijn ten opzichte van andere regio’s, komt een grote groep huurders steeds moeilijker rond. Voor hen komt de betaalbaarheid van wonen verder onder druk te staan. Dat blijkt uit het Woonlastenonderzoek Fryslân dat in opdracht van de Friese corporaties en de Friese huurdersorganisaties is uitgevoerd.

  Afbeelding bij Informatie over de voorschotten van de Stook- en servicekosten
  Informatie over de voorschotten van de Stook- en servicekosten 27 februari 2024

  In 2022 zijn de huurders geïnformeerd over de aanpassing van de voorschotten voor gas en elektra naar aanleiding van de stijgende energieprijzen. Per maart van dat jaar zijn de voorschotten hiervoor aangepast. Dit was een forse verhoging, gebaseerd op de toen bekende tarieven en de te verwachten kosten.

  Afbeelding bij Eerste Pop-Up bijeenkomst in Bilgaard
  Eerste Pop-Up bijeenkomst in Bilgaard 13 februari 2024

  Op dinsdag 6 februari organiseerden we samen met Handhaving, Politie, Omrin en Elkien het Pop-Up bureau in Bilgaard. En met succes! Meer dan vijftig bewoners kwamen langs bij de wijkvereniging. Wie is onze wijkagent? Waar kunnen we de handhaving voor benaderen? En waar kan ik terecht bij afvalproblemen of burenoverlast? Al deze vragen kwamen voorbij.

  Afbeelding bij Start met bouw 45 appartementen in Sneek
  Start met bouw 45 appartementen in Sneek 9 februari 2024

  Wij voegen substantieel woningen toe en zijn op tempo met uitbreiding van nieuwbouw. Samen met wethouder Michel Rietman van gemeente Súdwest-Fryslân en Sjouke Sijtsma van Bouwgroep Dijkstra Draisma zette Maurice Endeman, onze assetmanager, donderdag 8 februari de eerst schep in de grond voor de bouw van 45 appartementen aan de Goeman Borgesiuslaan in Sneek.

  Afbeelding bij Wij investeren meer dan half miljoen in Oosterwolde
  Wij investeren meer dan half miljoen in Oosterwolde 1 februari 2024

  In Oosterwolde hebben wij 6 zorgstudio’s omgebouwd tot 4 zelfstandige sociale huurappartementen. Woningzoekenden van 55 jaar en ouder kregen voorrang op deze appartementen. Vandaag heeft mevrouw Zwol-Gorter als eerste trotse nieuwe bewoner de sleutels in ontvangst genomen. Zo investeren wij meer dan een half miljoen in het dorp.

  Afbeelding bij Liftfabrikanten Otis en Kone definitief in ongelijk gesteld
  Liftfabrikanten Otis en Kone definitief in ongelijk gesteld 29 januari 2024

  Woningcorporaties krijgen gelijk in kartelschadeprocedure, Illegale winsten terug naar maatschappelijke ondernemingen. Het Gerechtshof Den Haag heeft in een arrest een definitieve uitspraak gedaan in het hoger beroep rond de kartelschadeprocedure van Stichting DGL (De Glazen Lift) tegen liftfabrikanten Kone en Otis.

  Afbeelding bij Unieke samenwerking leidt tot nieuwe woonwijk Het Perk in Sneek
  Unieke samenwerking leidt tot nieuwe woonwijk Het Perk in Sneek 22 december 2023

  Door de unieke samenwerking van verschillende partijen wordt er een gloednieuwe woonwijk aan Sneek toegevoegd met maar liefst 120 huizen. De partijen bestaan uit ontwikkelaar Frisoplan (onderdeel van Friso Bouwgroep), gemeente Súdwest-Fryslân, woningcorporatie Elkien en WoonFriesland.

  Afbeelding bij WoonFlits 2023 nummer 4
  WoonFlits 2023 nummer 4 19 december 2023

  Warme verhalen voor de koude winterdagen. Met de kerstdagen voor de deur is december het 'uitgelezen' moment om eventjes de tijd voor jezelf te nemen. Wij trakteren je graag op een winters nummer van onze WoonFlits boordevol warme bewonersverhalen. Ga er maar eens goed voor zitten.

  Afbeelding bij Betaalbare innovaties maken sociale huurwoningen Friesland energiezuinig
  Betaalbare innovaties maken sociale huurwoningen Friesland energiezuinig 1 december 2023

  Innovaties getest in de nagebouwde jaren ’70 huizen van DreamHûs worden binnenkort toegepast in onze Friese huurhuizen. Zo gaan we verder met betaalbaar verduurzamen van onze woningen.

  Afbeelding bij ‘Met de HeatCycle spoelen we energie niet langer door het putje’
  ‘Met de HeatCycle spoelen we energie niet langer door het putje’ 30 november 2023

  De afwas, douchen of je handen wassen; ons rioolwater heeft een gemiddelde temperatuur van 27 graden wanneer het door het putje spoelt. ‘Zonde om daar geen gebruik van te maken’, vindt adviseur relatiemanagement Joris Hoeksema. ‘Met de HeatCycle hebben we daar samen met onze samenwerkingspartner DeWarmte een oplossing voor.’

  Afbeelding bij 10.000ste aansluiting zonnepanelen
  10.000ste aansluiting zonnepanelen 30 november 2023

  Op 14 september 'viel' onze 10.000ste zonnestroom aansluiting aan de Burgemeester Bothenius Lohmanlaan in Burgum. Bewoners werden verrast met een groot boeket zonnebloemen. Met een versnelde verduurzamingsslag zorgen we voor lagere energielasten voor onze Friese bewoners.

  Afbeelding bij Succesvolle eerste kennissessie voor onze bewonerscommissies
  Succesvolle eerste kennissessie voor onze bewonerscommissies 30 november 2023

  Bewonerscommissies zijn de ogen en oren van onze appartementengebouwen. Zij hebben een onmisbare rol om prettig samen te wonen en samen te leven. Samen met hen zorgen we voor een fijne plek om te wonen. Hoog tijd om elkaar beter te leren kennen.

  Afbeelding bij Het Jaarverslag 2022 is klaar
  Het Jaarverslag 2022 is klaar 29 november 2023

  Samen werken aan goed en betaalbaar wonen: dat is waar wij voor staan. Terugkijkend op het afgelopen jaar voegen we daar twee belangrijke speerpunten aan toe: de wereld duurzamer maken én de energiekosten voor onze bewoners verlagen. Twee aandachtspunten die je in ons Jaarverslag 2022 volop tegen zult komen.

  Afbeelding bij Nieuwe starters- en eengezinswoningen Skûlplak Sneek  
  Nieuwe starters- en eengezinswoningen Skûlplak Sneek   29 november 2023

  Met een investering van 4,2 miljoen euro voegt WoonFriesland nu 19 woningen toe. De totale investering in It Skûlplak wordt 17 miljoen. In het najaar start het sociaal verhuurbedrijf met nog een nieuwbouwproject van 45 appartementen op deze locatie.

  Afbeelding bij Nieuwe pluktuin aan Voermanspad verbindt bewoners
  Nieuwe pluktuin aan Voermanspad verbindt bewoners 29 november 2023

  De gezellige straat beschikt sinds kort over een eigen pluktuin. Een plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dit initiatief van bewoners werd omarmd door de gemeente Smallingerland en ons als sociaal verhuurbedrijf. Wij hielpen dan ook graag met de inrichting van de pluktuin

  Afbeelding bij Wij investeren ruim 7 miljoen in wonen op Terschelling
  Wij investeren ruim 7 miljoen in wonen op Terschelling 29 november 2023

  Goed én betaalbaar wonen; dát is onze missie. Daarvoor investeren wij, als het sociaal verhuurbedrijf, ruim 7 miljoen in 19 nieuwe woningen en in het verduurzamen van 68 bestaande woningen op Terschelling

  Afbeelding bij Eerste groene retentiedaken op sociale huurwoningen
  Eerste groene retentiedaken op sociale huurwoningen 29 november 2023

  Voor het eerst in Friesland liggen er retentiedaken op woningen en wel op onze 36 nieuwe sociale huurwoningen in het park Eeskwerd in Leeuwarden. Daarmee zijn wij voor sociale huurwoningen niet alleen de eerste in Friesland, maar ook de eerste in Nederland.

  Afbeelding bij WoonFriesland start als eerste in Friesland met een nieuw duurzaamheidsinitiatief
  WoonFriesland start als eerste in Friesland met een nieuw duurzaamheidsinitiatief 15 november 2023

  Inzet van Cube zorgt voor vermindering druk op elektriciteitsnet en verlaging uitstoot CO2

  Afbeelding bij WoonFriesland verbetert en verduurzaamt 380 Friese woningen
  WoonFriesland verbetert en verduurzaamt 380 Friese woningen 15 november 2023

  Investering van ruim 8 miljoen zorgt voor lager energieverbruik huurders

  Afbeelding bij Bouw 92 sociale huurwoningen op locatie oude postkantoor
  Bouw 92 sociale huurwoningen op locatie oude postkantoor 15 november 2023

  Wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen en onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra hebben op maandag 17 januari een overeenkomst voor de bouw van 92 sociale huurwoningen ondertekend.

  Afbeelding bij Handtekening voor sneller weer een eigen thuis
  Handtekening voor sneller weer een eigen thuis 15 november 2023

  Op 28 januari ondertekenden de Friese gemeenten, woningcorporaties en zorgaanbieders het Convenant Weer Thuis. Deze partijen hebben de gezamenlijke ambitie om mensen, die dakloos zijn of beschermd wonen, te begeleiden naar zelfstandig wonen

  Afbeelding bij Dichter bij huurders dankzij netwerkplekken
  Dichter bij huurders dankzij netwerkplekken 15 november 2023

  Vanuit onze leefbaarheidsvisie hebben wij ruim 20 netwerkplekken geopend in wijken en dorpen waar wij woningen verhuren.

  Afbeelding bij Hoe woont het in de wijk De Wiken?
  Hoe woont het in de wijk De Wiken? 15 november 2023

  Op initiatief van gemeente Smallingerland, de woningcorporaties WoonFriesland en Accolade en De Bewonersraad is op woensdag 2 november een bijeenkomst geweest in de wijk De Wiken. Dit om meer gevoel te krijgen bij wat er in deze wijk speelt.

  Afbeelding bij Verlichting druk op woningmarkt met 34 nieuwe appartementen in Drachten
  Verlichting druk op woningmarkt met 34 nieuwe appartementen in Drachten 15 november 2023

  Met de bouw van 34 nieuwe duurzame appartementen aan De Warren in Drachten dragen wij letterlijk en figuurlijk ons steentje bij om de woningkrapte in gemeente Smallingerland het hoofd te bieden.

  Afbeelding bij WoonFlits 2022 nummer 4: Kersteditie
  WoonFlits 2022 nummer 4: Kersteditie 15 november 2023

  In de week voor kerst verrasten we onze trouwe huurders die al 25 jaar of langer dezelfde woning huren. Hoe? Dat lees en zie je in de nieuwe editie van de WoonFlits

  Afbeelding bij Eerste sleutels uitgegeven aan bewoners nieuwbouw Burgum
  Eerste sleutels uitgegeven aan bewoners nieuwbouw Burgum 14 november 2023

  Er zijn twee algemene ontmoetingsruimtes gemaakt. Bewoners kunnen hier, samen met ons, een eigen invulling aan geven. Hiermee stimuleren wij dat mensen elkaar beter kennen, kunnen ontmoeten en activiteiten samen gaan ondernemen.

  Afbeelding bij 'Met de komst van de Cube zit energie opslaan in de lift' 
  'Met de komst van de Cube zit energie opslaan in de lift'  13 november 2023

  Groene energie opslaan is nog altijd een uitdaging. Met de Cube - een grote batterij bedacht door iWell - lukt het ons om groene energie van onze zonnepanelen op te slaan. Adviseur relatiemanagement Joris Hoeksema: 'Met deze batterij zit energie opslaan echt in de lift.'

  Afbeelding bij Wat doe jij en wat doen wij voor een beter klimaat?
  Wat doe jij en wat doen wij voor een beter klimaat? 30 oktober 2023

  Van 30 oktober t/m 5 november is het Nationale Klimaatweek. Hét moment om elkaar te inspireren een steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

  Afbeelding bij Nieuwbouw, verduurzaming en leefbaarheid: dé uitdagingen van woningcorporaties
  Nieuwbouw, verduurzaming en leefbaarheid: dé uitdagingen van woningcorporaties 20 oktober 2023

  Op donderdag 5 oktober organiseerden we de Masterclass ‘Sociale verhuur is goed rentmeesterschap én mensenwerk’. Wethouders, beleidsmedewerkers, raadsleden, huurdersorganisaties en collega-corporaties kregen een kijkje in de wereld van volkshuisvestelijk balanceren.

  Afbeelding bij WoonFlits 2023 nummer 3
  WoonFlits 2023 nummer 3 7 september 2023

  Een zomer vol warmte voor onze bewoners De (na)zomer verrast ons deze week met tropische warmte. En de temperatuur stijgt niet alleen door het zonnetje dat schijnt, maar ook door de warme verhalen die we binnenkregen afgelopen maanden.

  Afbeelding bij Vraag naar sociale huurwoningen in Fryslân blijft toenemen
  Vraag naar sociale huurwoningen in Fryslân blijft toenemen 30 augustus 2023

  De vraag naar sociale huurwoningen in Fryslân blijft toenemen. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Planbureau Fryslân, dat mede op verzoek van het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en de Vereniging van Friese Woningcorporaties (VFW) is uitgevoerd.

  Afbeelding bij Bewoners blij met nieuw onderkomen Kledingbank Ureterp
  Bewoners blij met nieuw onderkomen Kledingbank Ureterp 6 augustus 2023

  Anderhalf jaar geleden startten bewoners Chris en Sandra een kledingbank in de schuur achter hun woning. Helaas begon al snel de kleding te schimmelen. Met onze hulp werd er een nieuw onderkomen voor de kledingbank gevonden.

  Afbeelding bij Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen in Leeuwarden
  Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen in Leeuwarden 10 juli 2023

  Begin september start de Bouwerscompetitie biobased en natuurinclusieve sociale huurwoningen in Leeuwarden Nieuw Oud Oost. Dat heeft Rijksbouwmeester Francesco Veenstra vrijdagmiddag bekend gemaakt op een bijeenkomst in Zwolle.

  Afbeelding bij Familie Kasim vindt nieuw thuis in Oosterwolde
  Familie Kasim vindt nieuw thuis in Oosterwolde 20 juni 2023

  In april ontving de familie Kasim de sleutel van hun nieuwe thuis. De afgelopen weken waren staken Redwan en zijn vrouw samen de handen uit de mouwen om hun huis te transformeren. In onze WoonFlits deelden ze hun ervaringen, van vluchten uit Syrië tot het opbouwen van een nieuw leven in Nederland.

  Afbeelding bij Uniek optoppingssysteem om woningnood aan te pakken
  Uniek optoppingssysteem om woningnood aan te pakken 15 juni 2023

  Meerdere appartementengebouwen in Leeuwarden krijgen extra woonlagen. Met deze innovatieve oplossing kunnen we snel bijdragen aan nieuwe woningen.

  Afbeelding bij Iets nieuws onder de zon
  Iets nieuws onder de zon 13 juni 2023

  Gisteren beleefden we de primeur van ‘Frissie en IJssie in de buurt’. De zomerse variant van het bekende ‘Bakkie in de buurt’. Met stralend weer op komst nodigden we kinderen uit Bilgaard en hun ouders uit voor een gezellige middag samenzijn vol plezier, verfrissende limonade en smakelijke waterijsjes.

  Afbeelding bij WoonFlits 2023 nummer 2
  WoonFlits 2023 nummer 2 7 juni 2023

  De nieuwe WoonFlits is uit! Het is volop lente! Neem even een momentje voor jezelf en duik in de nieuwe editie van de WoonFlits. Ook deze keer hebben we weer een aantal mooie verhalen van bewoners voor je in petto.

  Afbeelding bij Onthulling symbolische laatste steen nieuwbouw Koudum
  Onthulling symbolische laatste steen nieuwbouw Koudum 7 juni 2023

  12 nieuwbouwwoningen bijna klaar voor oplevering. Tegelijkertijd versnellen wij de verduurzaming van 80 woningen in Koudum. Een investering van in totaal bijna 5 miljoen voor het dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân.

  Afbeelding bij Feestelijke opening woonwagenwoningen
  Feestelijke opening woonwagenwoningen 1 juni 2023

  Vandaag was de feestelijke opening van de nieuwe groene wijk met onze duurzame en betaalbare woonwagenwoningen aan de Kromme Wyk in Drachtstercompagnie.

  Afbeelding bij Brandveiligheid: hoe goed zijn onze bewoners voorbereid?
  Brandveiligheid: hoe goed zijn onze bewoners voorbereid? 31 mei 2023

  Hoe goed zijn onze bewoners voorbereid op noodsituaties? En nog belangrijker, hoe kunnen we zulke situaties voorkomen? Deze week daagden we een groep enthousiaste studenten uit Leeuwarden uit om hun kennis over brandveiligheid te testen. Dat deden we met een brandoefening en op een andere bijzondere manier: met een nieuwe escaperoom!

  Afbeelding bij Bewoners blij met 10 bijzondere ‘historische’ nieuwbouwwoningen in Stiens
  Bewoners blij met 10 bijzondere ‘historische’ nieuwbouwwoningen in Stiens 23 mei 2023

  Wonen in een comfortabele nieuwbouwwoning met de uitstraling van een smûke, jaren ‘30 woning. De bewoners van de tien gloednieuwe huurwoningen aan de Petterhusterdyk kregen maandag 22 mei de sleutel van hun nieuwe huis. Hiermee investeren wij 2,5 miljoen in de leefbaarheid van het dorp in de gemeente Leeuwarden.

  Afbeelding bij De bouw van 12 woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie gaat van start
  De bouw van 12 woonwagenwoningen in Drachtstercompagnie gaat van start 22 mei 2023

  Samen met de gemeente Smallingerland presenteerden wij, in samenwerking met de Bewonersraad, de definitieve planning voor de komst van de sociale huur woonwagenwoningen aan de Kromme Wyk.

  Afbeelding bij Bewoners nieuwbouw ‘reade hûskes’ in Mûnein plukken de vruchten van groene straat
  Bewoners nieuwbouw ‘reade hûskes’ in Mûnein plukken de vruchten van groene straat 12 mei 2023

  Vandaag was de feestelijke oplevering van 16 nieuwbouwwoningen aan de Dokter Kijlstraweg in Mûnein. Bovendien onthulde onze directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra het ontwerp voor het groenplan rondom de woningen

  Afbeelding bij Starters uit Oosterstreek krijgen koopwoning via loting
  Starters uit Oosterstreek krijgen koopwoning via loting 12 mei 2023

  WoonFriesland geeft dorpelingen zo eerlijke kans op eigen huis. De drie lege huizen van WoonFriesland in Oosterstreek zijn deze week via loting toegewezen aan starters. Er waren vijf belangstellenden.

  Afbeelding bij 34 Sociale huur appartementen feestelijk opgeleverd aan bewoners
  34 Sociale huur appartementen feestelijk opgeleverd aan bewoners 25 april 2023

  Met een glimlach van oor tot oor openden de bewoners van ons wooncomplex aan De Warren in Drachten maandagmiddag de deur van hun nieuwe appartement. Een investering van 9 miljoen in Drachten.

  Afbeelding bij 5-jarige samenwerking WoonFriesland en JINC resulteert in bijzondere groene plek in Bilgaard
  5-jarige samenwerking WoonFriesland en JINC resulteert in bijzondere groene plek in Bilgaard 19 april 2023

  Hoe kunnen we van het versteende plein bij wooncomplex De Kei een groene ontmoetingsplek maken voor jong en oud uit de wijk? Met die uitdaging gingen de leerlingen van groep 8 van basisschool Prins Maurits in Leeuwarden aan de slag.

  Afbeelding bij 'Met de Flatmate besparen we zo’n 40% aan gas per douchebeurt'
  'Met de Flatmate besparen we zo’n 40% aan gas per douchebeurt' 31 maart 2023

  Met de gestegen energieprijzen douchten we afgelopen jaar steeds korter. 'Maar het kan nog energiezuiniger door de warmte uit het douchewater opnieuw te gebruiken', legt adviseur relatiemanagement Joris Hoeksema uit.

  Afbeelding bij Start bouw woontoren in hartje Heerenveen gevierd met onthulling bijzondere bouwschutting
  Start bouw woontoren in hartje Heerenveen gevierd met onthulling bijzondere bouwschutting 28 maart 2023

  Maandagmiddag 27 maart onthulden Sigrid Hoekstra, onze directeur-bestuurder, Henk Dedden, directeur Friso Bouwgroep en wethouder Jaap van Veen van de gemeente Heerenveen de bijzondere bouwschutting.

  Afbeelding bij Eén jaar 'Weer Thuis'
  Eén jaar 'Weer Thuis' 23 maart 2023

  In het afgelopen jaar hebben wij samen met de Friese gemeenten, zorgaanbieders en andere woningcorporaties, intensief gewerkt aan het convenant 'Weer thuis'. Dit initiatief begeleidt mensen die dakloos zijn of beschermd wonen naar een zelfstandige woonsituatie. Vandaag keken we met al onze partners terug op het eerste jaar van dit initiatief.

  Afbeelding bij 'We kunnen de helft aan warmtekosten besparen met de Borg'
  'We kunnen de helft aan warmtekosten besparen met de Borg' 2 maart 2023

  Op een zonnige dag wekken zonnepanelen volop groene energie op. Maar juist 's ochtends en 's avonds gebruiken we de meeste energie. De grote vraag is dan ook: hoe kunnen we deze energie opslaan tot het moment we het echt nodig hebben?

  Afbeelding bij WoonFlits 2023 nummer 1
  WoonFlits 2023 nummer 1 22 februari 2023

  Wij gebruiken bamboe in onze nieuwe huizen op Terschelling. Waarom? Dat lees je in de WoonFlits van februari. Ga er lekker voor zitten! We hebben namelijk leuke verhalen van onze bewoners voor jou.

  Afbeelding bij Bamboe als bouwmateriaal? Alleen maar pluspunten!
  Bamboe als bouwmateriaal? Alleen maar pluspunten! 7 februari 2023

  Welke slimme materialen kunnen we gebruiken bij de bouw van onze woningen? Het is een vraag die we onszelf continu stellen. Eén van de verrassende antwoorden is bamboe.

  Afbeelding bij Bespaarkeet bezoekt de Vrijheidswijk in Leeuwarden
  Bespaarkeet bezoekt de Vrijheidswijk in Leeuwarden 30 januari 2023

  De temperaturen lagen afgelopen weken weer onder nul. Om onze bewoners een helpende hand te bieden in het verduurzamen van hun woning, trokken we opnieuw de wijk in met onze Bespaarkeet. Deze keer waren we te gast in de Vrijheidswijk in Leeuwarden.

  Afbeelding bij Fries onderzoek woonlasten
  Fries onderzoek woonlasten 26 januari 2023

  RIGO doet onderzoek naar de woonlasten van huurders van sociale huurwoningen in Friesland. Alle Friese huurdersorganisaties en woningcorporaties doen hieraan mee. Ook het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland. Het onderzoek geeft een beter beeld van de betaalbaarheid van wonen.

  Afbeelding bij Esmae en Dishanty de bazen van WoonFriesland
  Esmae en Dishanty de bazen van WoonFriesland 6 januari 2023

  Vandaag werkten we samen met jonge talenten aan de toekomst van wonen. Opnieuw namen we deel aan de Baas van Morgen, een initiatief van JINC. Dit jaar namen Esmae en Dishanty het stokje over van Sigrid Hoekstra en gingen aan de slag met een belangrijk vraagstuk: hoe kunnen we de tuinen van onze woningen het beste vergroenen?

  Afbeelding bij Bewoners Swettehiem gaan voortaan huren van WoonFriesland
  Bewoners Swettehiem gaan voortaan huren van WoonFriesland 6 december 2022

  Wij nemen Swettehiem over van woningcorporatie Habion. Bewoners kunnen er de komende tien jaar blijven wonen en gaan van ons huren. Samen met de gemeente gaan wij een nieuw perspectief op wonen, welzijn en zorg voor het hart van de wijk Westeinde maken.

  Afbeelding bij Veilig en gezond je huis verwarmen: hoe doe je dat?
  Veilig en gezond je huis verwarmen: hoe doe je dat? 17 november 2022

  Door de hoge gasprijzen zoeken sommige mensen naar andere manieren om hun huis te verwarmen. Heel begrijpelijk, maar hoe veilig en gezond is dat, voor jezelf en voor je buren? Op woensdag 16 november gaven wij samen met Brandweer Fryslân en GGD Fryslân op verschillende locaties in Leeuwarden tips over veilig en gezond verwarmen.

  Afbeelding bij Visitatiecommissie beoordeelt ons met een 8!
  Visitatiecommissie beoordeelt ons met een 8! 28 oktober 2022

  Woningcorporaties worden elke 4 jaar gevisiteerd. Een onafhankelijk bureau analyseerde en beoordeelde de maatschappelijke en financiële prestaties van WoonFriesland over de periode 2018 tot en met 2021.

  Afbeelding bij Wij dagen slimme koppen uit in KvK Business Challenge om met oplossing te komen voor warmteverlies
  Wij dagen slimme koppen uit in KvK Business Challenge om met oplossing te komen voor warmteverlies 5 oktober 2022

  Hoe kunnen we warmteverlies bij gevelopeningen in huizen uit de jaren '70 voorkomen? Dat is de hoofdvraag waarmee WoonFriesland, mede namens Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Bewonersraad slimme koppen uitdaagt tijdens de KvK Business Challenge.

  Afbeelding bij WoonFriesland zorgt met nieuwbouw voor een vitale toekomst van Terschelling
  WoonFriesland zorgt met nieuwbouw voor een vitale toekomst van Terschelling 29 september 2022

  WEST-TERSCHELLING - Een woning bemachtigen is een flinke uitdaging op de huidige woningmarkt. Dat geldt zeker voor de eilandbewoners van Terschelling. Met de bouw van 16 nieuwbouwappartementen en 3 eengezinswoningen bouwt WoonFriesland mee aan een vitale toekomst van het eiland.

  Afbeelding bij Buurblok genomineerd voor Cobouw Award in de categorie Duurzaamheid
  Buurblok genomineerd voor Cobouw Award in de categorie Duurzaamheid 19 september 2022

  Buurblok is een van de vijf genomineerden van de Cobouw Award 2022 in de categorie Duurzaamheid. De uitreiking van de Cobouw Awards is hét hoogtepunt van het jaar voor de Nederlandse bouwwereld. Met deze awards worden unieke, innovatieve en vooruitstrevende projecten, ideëen en bedrijven beloond.

  Afbeelding bij Snellere verduurzaming bezit, 1700 nieuwe huizen en betere leefbaarheid
  Snellere verduurzaming bezit, 1700 nieuwe huizen en betere leefbaarheid 1 juli 2022

  Er is een landelijk akkoord gesloten tussen woningcorporaties en de overheid waarmee er verdere invulling plaatsvindt vanwege de vrijkomende middelen i.v.m. het afschaffen van de verhuurdersheffing.

  Afbeelding bij Genomineerd voor de middenhuur award 2022
  Genomineerd voor de middenhuur award 2022 17 juni 2022

  WoonFriesland doet het gewoon. Samen met Buurblok is de oplossing tegen het woningtekort gevonden.

  Afbeelding bij Baas van Morgen buigt zich over interessante vraag
  Baas van Morgen buigt zich over interessante vraag 2 juni 2022

  Vandaag hadden wij 2 nieuwe directeuren! Lisa en Noran waren voor 1 dag de baas van WoonFriesland. Deze tweekoppige directie hebben we gevonden via JINC.

  Afbeelding bij Convenant voor 300 nieuwe sociale huurwoningen in Smallingerland
  Convenant voor 300 nieuwe sociale huurwoningen in Smallingerland 19 mei 2022

  Wij hebben de ambitie om de komende 10 jaar 1.700 nieuwbouwwoningen toe te voegen aan onze woningvoorraad. Daarbij zetten we in op betaalbare sociale huurwoningen.

  Afbeelding bij Meer vraag naar sociale huurwoningen in Fryslân
  Meer vraag naar sociale huurwoningen in Fryslân 11 april 2022

  De vraag naar sociale huurwoningen is in de afgelopen vier jaar in Fryslân toegenomen. Dit blijkt uit onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau (FSP), dat mede op verzoek van WoonFriesland en de Vereniging van Friese Woningcorporaties (VFW) is uitgevoerd. De corporaties roepen gemeenten daarom op om meer mogelijkheden te bieden voor nieuwbouw, bijvoorbeeld door meer geschikte locaties beschikbaar te stellen.

  Afbeelding bij Wij verkopen 3 starterswoningen tegen taxatiewaarde in Oosterstreek
  Wij verkopen 3 starterswoningen tegen taxatiewaarde in Oosterstreek 5 april 2022

  Jongeren met binding dorp krijgen voorrang

  Afbeelding bij Wij bouwen binnen 10 jaar 800 extra sociale huurwoningen in de Friese hoofdstad
  Wij bouwen binnen 10 jaar 800 extra sociale huurwoningen in de Friese hoofdstad 9 maart 2022

  Gemeente Leeuwarden en het sociaal verhuurbedrijf sluiten belangrijke deal.

  Afbeelding bij Wij geven sleutels uit van 16 nieuwe gasloze huizen op Schiermonnikoog
  Wij geven sleutels uit van 16 nieuwe gasloze huizen op Schiermonnikoog 3 maart 2022

  Bewoners Schiermonnikoog kunnen genieten van hun nieuwe duurzame woning

  Afbeelding bij Nieuwbouw appartementen Kûpersstrjitte Burgum bereikt hoogste punt
  Nieuwbouw appartementen Kûpersstrjitte Burgum bereikt hoogste punt 8 december 2021

  39 nieuwe duurzame appartementen met investering van bijna 7 miljoen

  Afbeelding bij Huurdersvereniging De Brandaris en WoonFriesland bereiken akkoord voor Terschelling
  Huurdersvereniging De Brandaris en WoonFriesland bereiken akkoord voor Terschelling 2 december 2021

  “Goede afspraken in het belang van de 414 huurders op het eiland”

  Afbeelding bij WoonFriesland bouwt in kleinste gemeente van Nederland
  WoonFriesland bouwt in kleinste gemeente van Nederland 12 oktober 2021

  Door 16 nieuwe huizen vergroot het aanbod van sociale huurhuizen met meer dan 10% op Schiermonnikoog.

  Afbeelding bij Wij leveren 26 nieuwe huurwoningen op in Stiens
  Wij leveren 26 nieuwe huurwoningen op in Stiens 29 juli 2021

  Eerste bewoners blij met nieuwe woning. De eerste huurders hebben voor de bouwvak de sleutel van hun nieuwe woning gekregen. In september krijgen de andere huurders de sleutel van hun nieuwe duurzame, sociale huurwoning.

  Afbeelding bij Webinar DreamHûs
  Webinar DreamHûs 9 juli 2021

  Vanmorgen hielden de bedenkers van DreamHûs, WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en De Bewonersraad Friesland, voor onze Friese belanghouders een webinar over ons project DreamHûs.

  Afbeelding bij Wij zorgen voor nieuwbouw met 11 extra woningen
  Wij zorgen voor nieuwbouw met 11 extra woningen 22 juni 2021

  39 nieuwe duurzame appartementen door investering van bijna 7 miljoen in Burgum

  Afbeelding bij De Bewonersraad en WoonFriesland gaan nauwer samenwerken
  De Bewonersraad en WoonFriesland gaan nauwer samenwerken 18 juni 2021

  Huurdersvereniging De Bewonersraad Friesland en het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland gaan nog nauwer met elkaar samenwerken. Onlangs hebben de twee partijen hiervoor een nieuwe overeenkomst ondertekend.

  Afbeelding bij Extra sociale huurappartementen in monumentaal pand in de binnenstad van Leeuwarden

  Extra sociale huurappartementen in monumentaal pand in de binnenstad van Leeuwarden
 31 maart 2021

  Een investering van 1,3 miljoen euro in de Friese hoofdstad.

  Afbeelding bij WoonFriesland eerste afnemer Buurblok
  WoonFriesland eerste afnemer Buurblok 5 maart 2021

  Buurblok zorgt voor het duurzaam oplossen van het woningtekort.

  Afbeelding bij Wij zorgen voor 26 extra huurwoningen in Stiens
  Wij zorgen voor 26 extra huurwoningen in Stiens 4 maart 2021

  
Een investering van 3,5 miljoen in gemeente Leeuwarden

  Afbeelding bij Gemeente Heerenveen is 38 extra sociale huurwoningen rijker
  Gemeente Heerenveen is 38 extra sociale huurwoningen rijker 4 februari 2021

  Vanwege de grote vraag naar duurzame en betaalbare huurwoningen hebben wij in de Heerenveense nieuwbouwwijk Skoatterwâld 38 extra huizen gebouwd. De huizen zijn efficiënt, duurzaam geproduceerd én energiezuinig in gebruik. De bewoners, huurders van WoonFriesland, hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Wij hebben ruim 6 miljoen euro in de nieuwe woningen geïnvesteerd.

  Afbeelding bij De Treffe in Warns heeft nieuwe eigenaar
  De Treffe in Warns heeft nieuwe eigenaar 16 december 2020

  WoonFriesland verkoopt mfa aan gemeente Súdwest-Fryslân

  Afbeelding bij WoonFriesland doet het gewoon goed!
  WoonFriesland doet het gewoon goed! 24 november 2020

  Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland doet het op alle fronten goed. Dat blijkt uit cijfers uit de Aedes-Benchmark 2020, die brancheorganisatie Aedes vandaag heeft gepubliceerd.

  Afbeelding bij Vier sociale huurwoningen in Britsum
  Vier sociale huurwoningen in Britsum 23 oktober 2020

  Onlangs zijn we gestart met de bouw van vier rijwoningen aan de Weversterp in Britsum. De energiezuinige huizen zijn geschikt voor starters en gezinnen. De investering van deze nieuwbouw is ongeveer € 800.000. Wij kiezen ervoor om in Britsum nieuw te bouwen en met 1 woning uit te breiden, dit draagt bij aan de leefbaarheid in het dorp.

  Afbeelding bij Unieke pilot kwaliteitsverbetering van huurhuizen in de Vrijheidswijk Leeuwarden
  Unieke pilot kwaliteitsverbetering van huurhuizen in de Vrijheidswijk Leeuwarden 23 september 2020

  De bewoners gaan vijf weken uit logeren.

  Afbeelding bij WoonFriesland inspecteert al haar huizen met hypermoderne drone van Aeroscan
  WoonFriesland inspecteert al haar huizen met hypermoderne drone van Aeroscan 8 september 2020

  Innovatieve drone ‘Sarah’ ziet meer: snel, efficiënt en nauwkeurig.

  Afbeelding bij Leeuwarden 52 nieuwe huurappartementen rijker
  Leeuwarden 52 nieuwe huurappartementen rijker 8 september 2020

  In Leeuwarden aan het Zuidvliet staan 52 nieuwe sociale huurappartementen te schitteren.

  Afbeelding bij In de Vrijheidswijk Leeuwarden maken wij 96 huurhuizen energiezuiniger en moderner
  In de Vrijheidswijk Leeuwarden maken wij 96 huurhuizen energiezuiniger en moderner 8 september 2020

  Wij verbeteren de kwaliteit van onze huurwoningen aan de Dropping-, Invasie- en Victoriestraat.

  Afbeelding bij Wij zorgen voor extra nieuwe betaalbare huurappartementen in Drachten en Leeuwarden
  Wij zorgen voor extra nieuwe betaalbare huurappartementen in Drachten en Leeuwarden 8 september 2020

  Wij bouwen in Leeuwarden en Drachten kantoorruimte en zorgappartementen om tot 26 betaalbare huurappartementen.

  Afbeelding bij WoonFriesland investeert € 788.000 in verbetering 31 huurwoningen in Stiens en Britsum
  WoonFriesland investeert € 788.000 in verbetering 31 huurwoningen in Stiens en Britsum 8 september 2020

  Wij gaan ook in 2020 verder met de verbetering van huurwoningen in de gemeente Leeuwarden.

  Afbeelding bij Wij verduurzamen 13 huizen aan de Hercules Seghersstraat in Leeuwarden
  Wij verduurzamen 13 huizen aan de Hercules Seghersstraat in Leeuwarden 3 maart 2020

  Met deze verbetering wordt de levensduur van de eengezinswoningen met 40 jaar verlengd.

  Afbeelding bij Vergroening Woningvoorraad WoonFriesland ligt twee jaar voor op landelijk energieakkoord
  Vergroening Woningvoorraad WoonFriesland ligt twee jaar voor op landelijk energieakkoord 20 februari 2020

  Gehele woningvoorraad heeft al gemiddeld energielabel B, eind 2019. Zonnestroom voor meer dan zesduizend huurders.

  Afbeelding bij Wij creëren meer woonruimte op Vlieland
  Wij creëren meer woonruimte op Vlieland 3 december 2019

  25 nieuwe huizen op het terrein van de voormalige basisschool De Zeester

  Afbeelding bij WoonFriesland presteert goed
  WoonFriesland presteert goed 22 november 2019

  Wij presteren goed. Dat blijkt uit cijfers uit de Aedes-Benchmark 2019, die brancheorganisatie Aedes vandaag heeft gepubliceerd. Ook tonen eigen metingen en die van Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) positieve resultaten voor WoonFriesland. Directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra is er blij mee. “Onze huurders profiteren hiervan.”

  Afbeelding bij Modernisering en verduurzaming 124 woningen in Leeuwarden
  Modernisering en verduurzaming 124 woningen in Leeuwarden 21 november 2019

  Wij zijn bezig met het moderniseren van woningen aan De Anjen en het Anjenplein in Leeuwarden. De meest voorkomende werkzaamheden zijn het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens.

  Afbeelding bij Samenwerking met Humanitas van start
  Samenwerking met Humanitas van start 21 november 2019

  Vrijwillige en laagdrempelige hulp voor huurders. Vandaag is de samenwerking tussen het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland en vrijwilligersorganisatie Humanitas bekrachtigd.

  Afbeelding bij Kwaliteitsverbetering en nieuwbouw in Koudum
  Kwaliteitsverbetering en nieuwbouw in Koudum 21 november 2019

  Wij zijn gestart met het moderniseren en verduurzamen van woningen in Koudum. De investering voor het verbeteren van de woningen bedraagt 1,4 miljoen inclusief BTW. Daarnaast zijn er plannen voor het slopen van 12 woningen. Hierover vinden momenteel gesprekken plaats met de bewoners.

  Afbeelding bij Opnieuw investering in Wolvega
  Opnieuw investering in Wolvega 21 november 2019

  In Wolvega is WoonFriesland opnieuw gestart met kwaliteitsverbetering en onderhoud. Dit keer van 15 seniorenwoningen.

  Afbeelding bij WoonFriesland blijft investeren in Leeuwarden
  WoonFriesland blijft investeren in Leeuwarden 21 november 2019

  Wij blijven investeren in Leeuwarden! Onlangs zijn wij gestart met het verbeteren en onderhouden van 96 galerijwoningen aan De Kei. De werkzaamheden bestaan onder andere uit energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

  Afbeelding bij JinC bliksemstage
  JinC bliksemstage 21 november 2019

  Op 6 november hebben 7 VMBO leerlingen van het Comenius College in Leeuwarden kennis gemaakt met verschillende beroepen binnen het sociaal verhuurbedrijf. Na een introductie van onze Directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra kregen de leerlingen een rondleiding door ons bedrijf. Zo konden ze kijken wat voor beroepen er zijn bij WoonFriesland. Maar ook wat je daarvoor allemaal moet kunnen en weten.

  Afbeelding bij WoonFriesland aan de slag op Terschelling
  WoonFriesland aan de slag op Terschelling 21 november 2019

  25 huizen aan het Kallandspad in Midsland krijgen meer comfort. Wij zijn vandaag aan de slag gegaan op Terschelling! Aan het Kallandspad in Midsland verbeteren wij 25 huurwoningen. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van nieuwe keukens en badkamers. Het werk duurt tot en met eind februari 2020. Met het verbeteren van de huurhuizen is ruim 1,3 miljoen euro gemoeid.

  Afbeelding bij Wij investeren opnieuw in Schiermonnikoog
  Wij investeren opnieuw in Schiermonnikoog 21 november 2019

  55 huurhuizen krijgen meer kwaliteit en worden energiezuiniger. WoonFriesland blijft investeren in Schiermonnikoog! Na eerder dit jaar 41 huurwoningen op het eiland te hebben verbeterd, zorgt het sociaal verhuurbedrijf ervoor dat daar nog eens 55 woningen meer kwaliteit krijgen.

  Afbeelding bij Nieuwe investering van € 3,6 miljoen in Leeuwarden
  Nieuwe investering van € 3,6 miljoen in Leeuwarden 21 november 2019

  Zestig appartementen aan het Fennenplein krijgen onderhoud en meer kwaliteit. Na eerdere investeringen in Leeuwarden dit jaar gaat het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland opnieuw aan de slag in de Friese hoofdstad.

  Afbeelding bij Werkbezoek BZK, Friese bestuurders en ambassadeurspanel aan DreamHûs
  Werkbezoek BZK, Friese bestuurders en ambassadeurspanel aan DreamHûs 21 november 2019

  De heer Ferdi Licher, directeur Bouwen en Energie van BZK bezocht samen met een aantal Friese wethouders en het ambassadeurspanel van De Bewonersraad Friesland het DreamHûs. Zo konden zij met eigen ogen het ‘living lab’ in Delft aanschouwen. Ook maakten zij kennis met de huurders van de drie woningen.

  Afbeelding bij Eerste innovator DreamHûs bekend
  Eerste innovator DreamHûs bekend 21 november 2019

  De eerste innovator van DreamHûs is bekend! Innovator DeWarmte start met warmte onttrekking uit afvalwater. DeWarmte gaat starten met het testen van een nieuw, duurzaam product.

  Afbeelding bij Investering van 8 miljoen in een duurzaam Heerenveen
  Investering van 8 miljoen in een duurzaam Heerenveen 21 november 2019

  Heerenveen is weer wat duurzamer! 52 oude woningen zijn vervangen door energiezuinige nieuwbouw. In de wijk Heerenveen Midden hebben wij 52 oude huizen vervangen door net zoveel nieuwe, zeer energiezuinige woningen.

  Afbeelding bij Wij blijven investeren in Burgum
  Wij blijven investeren in Burgum 12 november 2019

  Naast 76 nieuwbouwwoningen krijgen nu 45 eengezinswoningen groot onderhoud.

  Afbeelding bij Wij blijven fors investeren in Leeuwarden
  Wij blijven fors investeren in Leeuwarden 12 november 2019

  Achttien eengezinswoningen in Leeuwarden in de wijk Huizum worden verbeterd.

  Afbeelding bij De Baas van Morgen op bezoek
  De Baas van Morgen op bezoek 12 november 2019

  Vandaag is de 16-jarige leerling Tanja de baas bij ons. Onder andere adviseert zij onze directeur-bestuurder en test zij met haar frisse blik de gebruikersvriendelijkheid van onze nieuwe website.

  Afbeelding bij WoonFriesland is op zoek naar talentvolle trainees
  WoonFriesland is op zoek naar talentvolle trainees 4 november 2019

  Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland doet mee met het traineeprogramma Talent van het Noorden. Dit doen wij samen met een aantal andere organisaties die werken aan wonen en leven in Noord-Nederland.

  Afbeelding bij WoonFriesland maakt bezwaar tegen de verhuurderheffing
  WoonFriesland maakt bezwaar tegen de verhuurderheffing 30 september 2019

  Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland maakt officieel bezwaar bij het Rijk tegen de verhuurderheffing. Voor het sociaal verhuurbedrijf komt de heffing in 2019 neer op 11,1 miljoen euro. WoonFriesland zet dit geld liever in voor goede en betaalbare woningen voor haar huurders.

  Afbeelding bij 38 nieuwe sociale huurwoningen in Heerenveen
  38 nieuwe sociale huurwoningen in Heerenveen 20 mei 2019

  Dinsdag 7 mei tekenden gemeente Heerenveen, WoonFriesland en MooiZEN een overeenkomst voor de bouw van 38 huurwoningen in de nieuwbouwwijk Skoatterwâld in Heerenveen.

  Afbeelding bij Duurzame gasloze nieuwe huizen Hurdegaryp
  Duurzame gasloze nieuwe huizen Hurdegaryp 1 april 2019

  Wij zijn gestart met de bouw van 18 woningen in Hurdegaryp. De huizen worden gasloos gebouwd en functioneren daarom volledig op elektriciteit.

  Afbeelding bij Wij werken aan modernisering en all electric nieuwbouw woningen in Stavoren
  Wij werken aan modernisering en all electric nieuwbouw woningen in Stavoren 20 maart 2019

  Wij zijn gestart met de sloop van 16 woningen aan de Achterdelft en Voorstraat in Stavoren. Eind december is de modernisering en verduurzaming van de andere 16 woningen in deze straten afgerond.

  Afbeelding bij Wij werken aan onderhoud en energiebesparende maatregelen in Noordwolde
  Wij werken aan onderhoud en energiebesparende maatregelen in Noordwolde 20 maart 2019

  Wij zijn gestart met onderhoud en modernisering van 10 woningen aan de IJsbaanweg en Kortebaan in Noordwolde.

  Afbeelding bij WoonFriesland zet drone in voor woninginspectie
  WoonFriesland zet drone in voor woninginspectie 12 maart 2019

  Wij werken samen met Aeroscan aan slim en betaalbaar onderhoud. Wij hebben voor het eerst als pilot een drone ingezet voor inspecties van onze huurwoningen.

  Afbeelding bij Wij investeren ruim 2 miljoen in 64 woningen in Kollum
  Wij investeren ruim 2 miljoen in 64 woningen in Kollum 19 februari 2019

  Wij starten eind februari met het moderniseren en verduurzamen van woningen aan de Tibeert en de Cantaart in Kollum. Eind april / begin mei zijn de woningen aan de Tsjerk Hiddesstraat aan de beurt.

  Afbeelding bij Verduurzaming in 88 appartementen in Leeuwarden
  Verduurzaming in 88 appartementen in Leeuwarden 19 februari 2019

  Wij zijn gestart met het moderniseren van 88 appartementen aan de Rixtwei in Leeuwarden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van badkamers, toiletten en keukens. Ook nemen wij energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen. Het werk is begonnen in januari en duurt tot en met juli 2019.

  Afbeelding bij Modernisering 41 huurwoningen op Schiermonnikoog
  Modernisering 41 huurwoningen op Schiermonnikoog 29 januari 2019

  Wij zijn gestart met het moderniseren en verduurzamen van huizen op Schiermonnikoog. In totaal gaat het om 41 huurhuizen in diverse straten.

  Afbeelding bij Wij investeren opnieuw fors in modernisering en verduurzaming in Drachten
  Wij investeren opnieuw fors in modernisering en verduurzaming in Drachten 19 december 2018

  Afgelopen jaar zijn wij verder gegaan met groot onderhoud en verduurzaming van 331 woningen en appartementen in Drachten.

  Afbeelding bij Wij gaan nieuwe appartementen bouwen in Burgum
  Wij gaan nieuwe appartementen bouwen in Burgum 31 oktober 2018

  In Burgum gaat wij als het sociaal verhuurbedrijf door met het vernieuwen van woningen. 28 verouderde appartementen worden gesloopt en vervangen.

  Afbeelding bij Feestelijke overdracht tien nieuwe woningen Buurblok Leeuwarden
  Feestelijke overdracht tien nieuwe woningen Buurblok Leeuwarden 24 oktober 2018

  Zaterdag 21 mei, zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst, de sleutels overgedragen van de tien nieuwe huurwoningen aan It Hoarnsket en Stâlpaad in Leeuwarden (Techum) Wij leasen deze woningen van Buurblok en verhuren ze aan onze huurders, een primeur in Nederland.

  Afbeelding bij Wij nemen 49 appartementen van Accolade over
  Wij nemen 49 appartementen van Accolade over 24 oktober 2018

  De 49 appartementen in Burgum kopen wij van woningcorporatie Accolade. Accolade verkoopt deze en andere woningen in de gemeente Tytsjerksteradiel, omdat zij zich meer wil concentreren op haar kerngebieden waar ze de meeste woningen heeft.

  Afbeelding bij Wijk Nieuw Dokkum op Schiermonnikoog aardgasvrij
  Wijk Nieuw Dokkum op Schiermonnikoog aardgasvrij 24 oktober 2018

  Op Schiermonnikoog helpen wij mee om de wijk Nieuw Dokkum aardgasvrij te maken.

  Afbeelding bij Wij gaan samenwerking aan met Regts
  Wij gaan samenwerking aan met Regts 24 oktober 2018

  Bevoorrading van onze servicebussen is volledig geautomatiseerd.

  Afbeelding bij Modernisering en verduurzaming 43 huurhuizen op Vlieland
  Modernisering en verduurzaming 43 huurhuizen op Vlieland 24 oktober 2018

  Wij zijn gestart met het moderniseren van woningen aan de Berkenlaan op Vlieland..

  Afbeelding bij Eerste innovators presenteren oplossingen tijdens kick-off bijeenkomst DreamHûs
  Eerste innovators presenteren oplossingen tijdens kick-off bijeenkomst DreamHûs 18 oktober 2018

  De energie was voelbaar tijdens de kick-off bijeenkomst van DreamHûs op woensdag 19 juni. Nu de bouwers de drie exact nagebouwde jaren ’70 woningen hebben opgeleverd, is de beurt aan innovators. Zij worden uitgedaagd om oplossingen aan te dragen die rijtjes woningen op het terrein van The Green Village in Delft daadwerkelijk transformeren tot DreamHûzen.

  Afbeelding bij WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en partners creëren “DreamHûs”
  WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma en partners creëren “DreamHûs” 18 oktober 2018

  Vernieuwers worden uitgedaagd huis van de toekomst mee te ontwikkelen. Betaalbaar, comfortabel, simpel én duurzaam wonen, dat is het idee achter DreamHûs. Dit experiment is een samenwerking tussen WoonFriesland, Bouwgroep Dijkstra Draisma, YES!Delft, The Green Village en de Bewonersraad Friesland.

  Afbeelding bij Start woningverbetering in Ooststellingwerf
  Start woningverbetering in Ooststellingwerf 10 oktober 2018

  144 huizen in Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha en Bakkeveen duurzamer en meer comfort.

  Afbeelding bij Overname sociale verhuur Terschelling
  Overname sociale verhuur Terschelling 2 oktober 2018

  WoonFriesland neemt sociale verhuur Terschelling over van De Veste. Huurder staat centraal bij overdracht 414 sociale huurwoningen en 204 studentenkamers.

  Afbeelding bij Start nieuwbouw en woningverbetering in Burgum
  Start nieuwbouw en woningverbetering in Burgum 13 september 2018

  76 nieuwe ‘all electric’ woningen en 109 woningen duurzamer en meer comfort

  Afbeelding bij Samenwerking JINC Leeuwarden
  Samenwerking JINC Leeuwarden 10 september 2018

  Samenwerken voor een betere start van jongeren op de arbeidsmarkt

  Afbeelding bij Forse investering in nieuwe woningen Heerenveen
  Forse investering in nieuwe woningen Heerenveen 29 juli 2018

  Vandaag zijn wij gestart met de eerste van drie projecten in Heerenveen. Daarmee investeren wij een kleine 10 miljoen in de sportstad

  Afbeelding bij Wij verbeteren 43 huizen in Surhuisterveen
  Wij verbeteren 43 huizen in Surhuisterveen 10 juli 2018

  Investering in duurzaam en comfortabel wonen voor huurders.

  Afbeelding bij Bouw duurzame sociale huurwoningen op Schiermonnikoog
  Bouw duurzame sociale huurwoningen op Schiermonnikoog 14 juni 2018

  Wij gaan vijftien nieuwe woningen bouwen op het Waddeneiland Schiermonnikoog.

  Afbeelding bij Oplevering 37 nieuwbouwwoningen in Drachten
  Oplevering 37 nieuwbouwwoningen in Drachten 24 mei 2018

  Onlangs ontvingen de eerste huurders in de wijk De Bouwen in Drachten de sleutel van hun nieuwbouwwoning.

  Afbeelding bij Centraal magazijn Service en Onderhoud Grou geopend
  Centraal magazijn Service en Onderhoud Grou geopend 12 april 2018

  Op donderdag 12 april is ons nieuwe pand geopend door directeur-bestuurder Sigrid Hoekstra en wethouder wonen Henk Deinum van gemeente Leeuwarden.

  Afbeelding bij Wij moderniseren en verduurzamen 30 huizen in Noardburgum
  Wij moderniseren en verduurzamen 30 huizen in Noardburgum 5 april 2018

  Wij zijn gestart met het verbeteren van 30 huurwoningen aan de Hanegraaffweg in Noardburgum. 20 van de 30 huizen worden zowel van binnen als van buiten aangepakt.

  Afbeelding bij Samenwerking met gemeente Heerenveen voor nieuwe woningen in een versterkt centrum
  Samenwerking met gemeente Heerenveen voor nieuwe woningen in een versterkt centrum 29 maart 2018

  WoonFriesland wil op de plek van het oude postkantoor aan het Burgemeester Kuperusplein tenminste negentig sociale huurwoningen bouwen.

  Afbeelding bij Bouw nieuwe woningen in Drachten en Harkema
  Bouw nieuwe woningen in Drachten en Harkema 26 maart 2018

  Dertig woningen worden gesloopt: bewoners staan er voor 100% achter.

  Afbeelding bij WoonFriesland investeert in Service & Onderhoud
  WoonFriesland investeert in Service & Onderhoud 15 februari 2018

  Nieuwbouw centraal magazijn aan Oedsmawei in Grou van start.

  Afbeelding bij Verdere verduurzaming huurwoningen Leeuwarden
  Verdere verduurzaming huurwoningen Leeuwarden 17 januari 2018

  Corporatie investeert tot en met 2022 circa €156 miljoen in de Friese hoofdstad.

  Afbeelding bij WoonFriesland koopt 297 woningen van Mooiland
  WoonFriesland koopt 297 woningen van Mooiland 22 december 2017

  WoonFriesland koopt 297 woningen van woningcorporatie Mooiland Het gaat om het totale bezit van Mooiland in Friesland.

  Afbeelding bij WoonFriesland investeert 370 miljoen in haar woningen
  WoonFriesland investeert 370 miljoen in haar woningen 19 november 2017

  In 2017 ruim 2000 woningen gemoderniseerd en verduurzaamd

  Nieuws & Pers

  We houden je graag op de hoogte hoe wij samen met bewoners en belanghouders werken aan goed en betaalbaar wonen. Heb je als journalist vragen over onze organisatie of onze persberichten? Neem gerust contact op met ons team communicatie. Bel met 088 995 22 22.