Bewoners blij met nieuw onderkomen Kledingbank Ureterp

  6 augustus 2023

  Anderhalf jaar geleden startten bewoners Chris en Sandra een kledingbank in de schuur achter hun woning. Helaas begon al snel de kleding te schimmelen. Met onze hulp werd er een nieuw onderkomen voor de kledingbank gevonden.

  In 2021 startten Chris en Sandra met de Kledingbank in Ureterp. Het stel weet zelf als geen ander hoe het is om van een minimuminkomen rond te moeten komen. Achter in de tuin toverden ze een oude schuur om tot kledingbank. ‘Al snel wisten mensen ons te vinden. Niet alleen om kleding te brengen, maar zeker ook om kleding te halen’, vertelt Chris. ‘In de winter van 2021 moesten we veel kleding wegdoen omdat het begon te schimmelen in de schuur. Zonde. Maar we hadden zelf het geld niet voor een nieuw gebouw. Vandaar dat Sandra een noodkreet de wereld in slingerde. En met succes.’ 

  Gelijk actie 

  De hartverscheurende noodkreet werd opgepakt door de Leeuwarder Courant. Daarna volgden al snel meer media. Zo kwam het bericht ook bij ons terecht. Zo'n bijzonder initiatief past bij onze missie als het sociaal verhuurbedrijf’, vertelt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland. We hebben daarom twee bouwketen geregeld, die we in de tuin van Chris en Sandra hebben geplaatst. 

  Een winkel zonder kassa 

  Het resultaat is een Kledingbank die er tip top verzorgd uitziet. Sinds de heropening hebben meer dan 125 gezinnen uit gemeente Smallingerland, Stellingwerven, Opsterland, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel al gebruik gemaakt van de hernieuwde Kledingbank, vertelt Chris trots. Mensen hebben echt het gevoel dat ze in een echte kledingwinkel zijn. Ze kunnen hier rustig kijken tussen de rekken en kleding passen. Ze hoeven bij de kassa alleen niet te betalen. 

  Kledingbank Ureterp 

  Kledingbank Ureterp vind je aan de Mouneleane 20 in Ureterp. Winkelen gaat op afspraak. Deze afspraak kun je maken op de website www.kledingbankureterp.nl of bel met 06 44 30 33 66. Inleveren van goede en schone kleding kan op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 14.00 uur.