De nieuwste WoonNieuws

  14 mei 2019

  De informatiekrant van WoonFriesland

  De informatiekrant van WoonFriesland

  Misschien heb je hem al ontvangen, de WoonNieuws? Ons bewonersblad ‘voor en door huurders’ is weer bij onze huurders bezorgd. Deze keer in een nieuw jasje. De WoonNieuws was al van 100% gerecycled papier en nu de verpakking ook! Bijdragen aan een beter milieu is voor ons gewoon dóen!

  ‘Voor elk wat wils!’ 

  Graag maken we een WoonNieuws waar je wat aan hebt. Deze WoonNieuws staat weer vol met mooie verhalen en tips van onze huurders. 

  “Een goede buur is beter dan een verre vriend” is de uitspraak van mevrouw van den Bosch. Zij woont in een appartementencomplex voor senioren in Oosterwolde. Hier zijn de bewoners er voor elkaar en kijken gezamenlijk wat ze in hun woongebouw nodig hebben. 

  In deze editie geven we je tips tegen wateroverlast in de tuin. De heer Veenstra uit Drachten vertelt hoe zijn groene tuin, waar hij niet veel onderhoud aan heeft, hieraan bijdraagt. Er is aandacht voor woningverbeteringen en dan met name het vervangen van de keuken; hoe werkt dat? Ook spreken we met een veiligheidsconsulent van de brandweer in een appartementencomplex voor senioren in Oentsjerk over het belang van een veilige galerij bij nood. Daarnaast geven we jou een inkijkje bij ‘beter leren lezen, schrijven en computeren’ dat het Friesland College op veel locaties in Friesland aanbiedt. Een mooie aanvulling op de hulp die Humanitas in Friesland biedt!

  Misschien heb je al kennisgemaakt? We hebben 4 nieuwe wijkconsulenten aangenomen en daarom is het werkgebied van veel van onze wijksconsulenten veranderd. In deze WoonNieuws lees je wie je (nieuwe) contactpersoon is. 

  Veel leesplezier! 

  Meedenken? 

  Wij zijn altijd op zoek naar mooie bewonersverhalen en horen die graag. Daarnaast zoeken we iedere editie huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad, laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier.

  Zonnepanelen? 

  Daar krijg je energie van! Wil je samen met ons werken aan een beter milieu? Begin met de zon als jouw energieleverancier. Een lagere stroomrekening, terwijl je bijdraagt aan een beter milieu; dat kan met zonnepanelen op je huurhuis! Meer informatie: zonnestroom van WoonFriesland.