De wintereditie van de WoonNieuws

  1 maart 2021

  De laatste WoonNieuws van dit jaar ligt vanaf vandaag bij onze huurders en relaties op de deurmat.

  In deze editie nemen wij je mee in de wereld van armoede, de nieuwste technische ontwikkelingen en de wet op de privacy. De medemens helpen en bijdragen aan een beter milieu door betere technische ontwikkelingen is voor ons gewoon dóen! Doe jij mee?

  Wintermaatregelen en een dubbele puzzel tijdens de feestdagen! 

  Graag maken we een WoonNieuws die onze huurders met plezier lezen. Deze editie staat weer vol met leuke verhalen, wintertips en een dubbele uitdaging voor de puzzelaars. Maar ook de vraag over de toekomst van de WoonNieuws. Heb je nog waardevolle tips voor ons om onze informatie aan onze huurders te verbeteren? 

  Een klein voorproefje

  De wijkconsulent is natuurlijk het eerste aanspreekpunt voor onze huurders. Maar in het artikel ‘Op stap met’ geven we een kijkje achter de schermen van ons Klant Contact Center. Je leest hoe we alle social media- en WhatsApp-berichten behandelen. Twee huurders van ons liepen een ochtend mee. In de rubriek ‘Vraag maar raak’ staan vragen die regelmatig bij ons Klant Contact Centrum binnen komen. Deze keer gaat de vraag over veranderingen in de huurtoeslag en de inkomensgrenzen. Misschien heeft de nieuwe regeling in 2020 ook invloed op je eigen portemonnee. 

  De wintereditie heeft een klein juridisch tintje. Wat houdt de nieuwe privacy wet AVG eigenlijk in? En wat betekent het als je hoofdhuurder of medehuurder bent? 

  Een fijne huiskamer in de straat! Aan de Breuningslaan in Wolvega is een inloophuis ingericht waar de omwonenden elkaar kunnen ontmoeten. Het bestuur organiseert er van alles. En in de Antillenflat in Leeuwarden wonen twee buurvrouwen die veel samen doen. Veel mensen denken dat ze zussen zijn. 

  De techniek staat niet stil en ook wij moeten mee met de tijd. Met trots vertellen wij je meer over onze eerste nieuwe gasloze woningen. Is het ook anders wonen in een woning zonder gasaansluiting? Twee bewoonsters vertellen hier meer over. Er is een nieuwe ontwikkeling in het project Dreamhûs in Delft. Daar hebben wij huizen nagebouwd uit de jaren ’70. Wij werken samen met verschillende partijen aan duurzame oplossingen. De eerste partij met een verduurzamingsoplossing mag deze testen. Verder lopen wij mee met een technische inspectie uitgevoerd door een drone. Wat komt daar allemaal bij kijken en wat is het voordeel voor de bewoners? 

  Wij stellen je graag voor aan de nieuwe gezichten van WoonFriesland! Uiteraard heeft de WoonNieuws een milieuvriendelijke verpakking, met daarop onze nieuwe modellen. 

  Wij wensen je een hele fijne winter en gezellige feestdagen! 

  Meedenken? 

  Wij zijn altijd op zoek naar mooie verhalen van onze bewoners en horen die graag. Daarnaast zoeken wij voor iedere editie huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van de WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad? Laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier.