De zomereditie van de WoonNieuws

  18 juli 2019

  Ons bewonersblad WoonNieuws valt vanaf vandaag bij onze huurders en belanghouders op de mat.

  Natuurlijk, net als de vorige editie met een milieuvriendelijke verpakking. In deze WoonNieuws geven wij tips hoe je kunt bijdragen aan het verbeteren van het milieu. Zo kun je zelf zonnestroom opwekken met zonnepanelen op je huurhuis en kun je de bijen en andere insecten helpen met het planten van zomerbloeiers. Bijdragen aan een beter milieu is voor ons gewoon dóen! Doe jij mee? 

  Zomer, zon en puzzels! 

  Graag maken we een WoonNieuws die met plezier wordt gelezen. Deze editie staat weer vol met mooie verhalen, zomerse tips van onze huurders en een dubbele uitdaging voor de puzzelaars. 

  We geven graag een klein voorproefje: “Maak plezier met elkaar”, vinden de ouderen in De Bôge in Harkema. Een team van 10 vrijwilligers zet zich dagelijks in voor de oudere dorpsgenoten. In het artikel ‘Samen Sterk’ lees je wat het resultaat is van de samenwerking tussen Hoveniersbedrijf Tenge, de WMO afdeling van de gemeente Leeuwarden en WoonFriesland voor een gezin dat wel wat hulp kon gebruiken. “Samen buiten spelen had anders nooit gekund”. 

  Ook geven we een kijkje achter de schermen van WoonFriesland. Een huurder loopt mee met haar eigen reparatieverzoek en onze cateringmedewerkers vertellen over hun favoriete en betaalbare salade. Je leest over het DreamHûs waar we in de ‘proeftuin’ in Delft gaan uitzoeken hoe wij onze huurwoningen in Friesland zo goed mogelijk kunnen verbeteren. Niet alleen gebruikersvriendelijk voor de bewoners, maar ook duurzaam en betaalbaar is onze opdracht. 

  De zomer staat voor de deur! Een drukke tijd voor inbrekers. Wat doe jij om inbraak te voorkomen tijdens deze dagen? Op pagina 13 lees je tips hoe je jouw woning het beste kunt achterlaten. We sluiten de WoonNieuws af met de bewoners aan de Hoppesteegde in Appelscha die al 28 jaar lief en leed met elkaar delen. “Als buren heb je hier echt fijn en sociaal contact. Elkaar helpen is normaal”. 

  We wensen je een hele fijne zomer en veel leesplezier! 

  Meedenken? 

  Wij zijn altijd op zoek naar mooie verhalen van onze bewoners en horen die graag. Daarnaast zoeken we iedere editie huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van de WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad, laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier.