Eenmalige huurverlaging in 2021 voor een deel van onze huurders

  25 februari 2021

  In 2021 geldt de Wet ‘Eenmalige Huurverlaging’ voor huurders van een sociale huurwoning bij een woningcorporatie. De wet is bedoeld voor huurders met een relatief laag inkomen in verhouding tot hun huur. Zij kunnen in 2021 een eenmalige huurverlaging krijgen. Dat is goed nieuws voor een deel van onze huurders.

  We leggen je graag uit hoe deze eenmalige huurverlaging werkt. Het belangrijkste is dat je aan de voorwaarden voldoet, dan krijg je de eenmalige huurverlaging automatisch. Hier hoef je zelf niets voor te doen. 

  Voor 1 maart 2021 krijg je van ons een brief met daarin de nieuwe huurprijs. De nieuwe huurprijs gaat op 1 april 2021 in.

  Voorwaarden 

  Of je in aanmerking komt, hangt af van jouw gezamenlijk huishoudinkomen en je kale huur. De Belastingdienst gebruikt hiervoor jouw gezamenlijk huishoudinkomen uit 2019. De Belastingdienst laat ons alleen weten of je boven of onder een bepaalde inkomensgrens valt. En dus niet hoe hoog jouw inkomen precies is. Ook laat de Belastingdienst ons weten uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat. Zo weten wij op basis van deze informatie van de Belastingdienst of wij jouw huur moeten verlagen. 

  In het overzicht hieronder zie je of je in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging. Wil je meer lezen, kijk dan bij de veelgestelde vragen over de eenmalige huurverlaging.