Jaarverslag 2021

  17 mei 2022

  De wereld om ons heen verandert in een snel tempo: een steeds grotere druk op de woningmarkt, stijgende energieprijzen, een hoge inflatie, grotere vluchtelingenstromen. Voor veel sectoren is het een uitdaging om daar goed op in te spelen, ook voor ons. In ons jaarverslag 2021 lees je hoe we dat in 2021 gedaan hebben. Ondertussen spelen we in 2022 verder in op de ontwikkelingen om ons heen

  Het draait om onze bewoners, nu meer dan ooit

  Want een groot deel van onze bewoners met een smalle beurs heeft het nu extra zwaar. Financieel rondkomen is voor hen een dagelijkse opgave. Als het sociaal verhuurbedrijf voelen we het als onze taak om de bewoners te steunen waar we dat kunnen. 

  Lagere woonlasten door isoleren en innoveren

  Daarom versnellen we de verduurzaming van ons bezit, zodat zoveel mogelijk bewoners sneller in een huis wonen met een beter energielabel en daardoor lagere energiekosten hebben. 

  Ook bieden we huurders de mogelijkheid om kosteloos zonnepanelen te laten plaatsen, ook als ze dat eerder niet wilden. Zo proberen we hun woonlasten zo laag mogelijk te houden. En we denken verder mee in hun persoonlijke situatie en houden oog voor maatwerk bij eventuele betalings- of andere problemen. 

  De stijgende energieprijzen maken dat we moeten blijven innoveren en dat doen we graag. Zo zijn er succesvolle innovaties in DreamHûs, waarin we met diverse partijen samenwerken aan nieuwe, verfrissende ideeën voor betaalbare verduurzaming van de bestaande bouw. En daar plukken onze bewoners de vruchten van. 

  Focus op onze kerntaken 

  Vanaf het begin van het coronavirus hebben we onze manier van werken aangepast. Daardoor én dankzij de veerkracht van onze medewerkers, kunnen wij ons goed blijven richten op onze bewoners en onze kerntaken: betaalbaarheid, beschikbaarheid, duurzame kwaliteit en leefbaarheid. 

  Resultaten over 2021: in beeld en tekst 

  Samen met onze partners hebben we hard gewerkt aan de behaalde resultaten. In ons jaarverslag lees je de resultaten van samen werken aan goed en betaalbaar wonen in 2021. Hierin kun je eenvoudig navigeren naar de onderwerpen van je keuze. Wil je liever alleen de samenvatting lezen? Dat kan, die hebben we ook.