Nieuwe WoonNieuws

  28 december 2018

  Vlak voor de jaarwisseling valt onze nieuwe WoonNieuws weer op de mat bij onze huurders. Ons bewonersblad, voor- en door huurders, staat weer vol met mooie verhalen over waardevolle samenwerkingen tussen buren en organisaties.

  Wat staat er zoal in? 

  “Het geeft een extra goed gevoel dat we zo zuinig wonen” is een uitspraak van de familie Benedictus. Zij hebben zich aangemeld voor zonnepanelen die inmiddels zijn geplaatst. Dat je als bewoner van een huurhuis ook kan profiteren van het voordeel is nog niet bij iedereen bekend. We leggen uit hoe het werkt als je geïnteresseerd bent. Zelfs met overzichtelijk rekenvoorbeeld! Zo werken we samen aan goed en betaalbaar wonen. 

  In deze editie hebben we ook aandacht voor DreamHûs . Samen met onderzoekers, studenten en ondernemers ontwikkelen we het huis van de toekomst. We bedenken en testen bij de TU in Delft betaalbare en gebruiksvriendelijke verduurzamingsoplossingen voor bestaande woningen, zonder dat onze huurders er overlast van hebben. 

  Ook is er aandacht voor woningverbeteringen en de voor- en nadelen van de woninginspecties die we moeten doen. We kijken mee bij een brandoefening in een studentenhuis en lichten de samenwerking met Humanitas toe. Daarnaast lees je over een aantal middelbare scholieren die via JINC op bliksemstage waren bij WoonFriesland om te zien welke beroepen er allemaal mogelijk zijn. 

  Met andere woorden: een veelzijdige editie met veel wetenswaardigheden. Wij wensen je veel leesplezier! 

  Ps. Wij zijn altijd op zoek naar mooie bewonersverhalen en horen die graag. Daarnaast zoeken we iedere editie twee huurders die met ons meedenken tijdens een redactievergadering van WoonNieuws. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan ons bewonersblad, laat ons dit dan weten via ons WoonNieuwsformulier