Vanaf 19 maart sluit WoonFriesland aan bij FrieslandHuurt!

  14 maart 2024

  Dit betekent dat je als woningzoekende met één inschrijving toegang krijgt tot zo’n 60.000 sociale huurwoningen. FrieslandHuurt is een samenwerkingsverband tussen Accolade, Elkien, Wonen Noordwest Friesland en Woonzorg Nederland. WoonFriesland komt daar nu bij. Wat betekent de aansluiting van WoonFriesland voor jou als woningzoekende?

  Één inschrijving

  Voor alle woningzoekenden in Friesland is het goed nieuws. Want met één inschrijving reageer je op het grootste woningaanbod aan sociale huurwoningen. Als woningzoekende kun je in een groter gebied zoeken naar een geschikte huurwoning. 

  Sta je ingeschreven bij WoonFriesland én bij FrieslandHuurt? 

  Dan voegen we jouw inschrijving samen en geldt de langste inschrijfduur. 

  Als woningzoekende bij WoonFriesland heb je een e-mail van WoonFriesland ontvangen. Daarin staat dat je inschrijving naar FrieslandHuurt gaat. 

  Activeren inschrijving

  Woningzoekenden van WoonFriesland die nog niet ingeschreven stonden bij FrieslandHuurt ontvangen tussen 19 en 24 maart een nieuwe e-mail van FrieslandHuurt. Daarin staat stap voor stap beschreven hoe men de inschrijving moet activeren. Door te activeren blijft de inschrijfduur behouden. Als een woningzoekende bij WoonFriesland én bij FrieslandHuurt ingeschreven stond, dan worden de inschrijvingen samengevoegd en geldt de langste inschrijfduur.

  Waar vind ik meer informatie? 

  Op onze pagina FrieslandHuurt lees je meer informatie over de overgang. En vind je vragen en antwoorden over dit onderwerp. Je kunt ook op de website van FrieslandHuurt kijken.