Wij gaan nieuwe appartementen bouwen in Burgum

  31 oktober 2018

  In Burgum gaat wij als het sociaal verhuurbedrijf door met het vernieuwen van woningen. 28 verouderde appartementen worden gesloopt en vervangen.

  Aan de Kupersstrjitte, in het centrum, staan 28 appartementen die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Samen met bewoners is besloten om deze appartementen te vervangen door nieuwbouw. Bewoners hebben een jaar de tijd om te verhuizen. Zij kunnen naar een tijdelijke woning of naar een definitieve andere woning. Daarna beginnen de werkzaamheden. 

  Het plan om de 28 verouderde appartementen aan de Kupersstrjitte te slopen en te vervangen door nieuwbouw, kwam samen met bewoners tot stand tijdens drie bewonersavonden. Voor de bewoners een ingrijpende beslissing, sommigen wonen er al meer dan 15 jaar. 70% van de huurders stemde in met de plannen. Ondertussen zijn zij geïnformeerd dat de nieuwbouw definitief doorgaat. 

  Goed en betaalbaar wonen 

  Op dit moment wordt nog gekeken hoe de nieuwbouw er precies gaat uitzien. Eind 2019 zal de sloop plaatsvinden en in de loop van volgend jaar zijn de plannen voor de nieuwsbouw definitief. Zo willen wij verder bouwen aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor huurders is hierbij het uitgangspunt.