Wij zijn trots op onze top 10 plek in de Duurzaamheidsprijs 2024

  9 juli 2024

  Sigrid Hoekstra (WoonFriesland) en Kees den Dekker (Republiq)

  Sigrid Hoekstra (WoonFriesland) en Kees den Dekker (Republiq)

  Trots ontvingen we vandaag uit handen van Republiq de Duurzaamheidsprijs 2024. In de categorie “grote corporaties” eindigden we op een prachtige achtste plek. Een mooie bekroning van onze missie om onze woningen versneld te verduurzamen en het energieverbruik van onze bewoners te verlagen.

  ‘Inmiddels heeft 9 op de 10 van onze woningen energielabel C of beter’, zegt Sigrid Hoekstra, directeur-bestuurder van WoonFriesland. ‘We blijven ons volop inzetten om bestaand bezit versneld te verduurzamen. Dat doen we onder andere met slimme innovaties die worden bedacht in ons DreamHûs. Hier dagen we studenten, ondernemers en marktpartijen uit om betaalbare, gebruikersvriendelijke en opschaalbare verduurzamingsoplossingen voor deze woningen te bedenken.’

  Initiatief van Republiq

  De Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Republiq om woningcorporaties die stappen zetten in het verduurzamen van hun woningen in het zonnetje te zetten. Daarbij deelt Republiq prijzen uit in drie categorieën: kleine corporaties tot 5.000 woningen, middelgrote corporaties tot 15.000 woningen en grote corporaties vanaf 15.000 eenheden.

  Versneld verduurzamen

  Ieder jaar vraagt Republiq bij diverse netbeheerders cijfers op van het energieverbruik van de woningen die in eigendom zijn van corporaties. Op basis van deze cijfers berekent Republiq wie de meeste CO₂ heeft bespaard. Deze top 10 plek is een mooi resultaat. Ook de komende tijd werken we hard aan het versneld verduurzamen van onze woningen, onder andere door het plaatsen van zonnepanelen en ook het isoleren van woningen gaat volop door.

  Benieuwd hoeveel we het afgelopen jaar investeerden in verduurzamen? Check ons ‘In kort bestek’ die we maakten op basis van alle cijfers in ons Jaarverslag 2023.