Hoe gaan wij met elkaar om?

  WoonFriesland is het sociaal verhuurbedrijf met als missie dat wij samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dit doen wij elke dag met hart en ziel, in één keer goed, onder het motto Gewoon dóen!

  Goede relatie 

  Wij hechten aan een goede relatie met onze klanten en hun belangenorganisaties. Klanttevredenheid is voor ons belangrijk. Wij behandelen onze klanten professioneel, respectvol en vriendelijk en hechten aan integriteit en betrouwbaarheid. Dat doen wij vanuit onze klantvisie. Hierbij geldt dat wij zeggen wat wij doen en doen wat wij zeggen. Afspraak = Afspraak! Dat mag je van ons verwachten en verwachten wij ook van jou. 

  Niet tevreden? Laat het WoonFriesland weten! 

  De contacten met onze klanten verlopen over het algemeen altijd prima. Wij zetten ons optimaal voor jou in en doen het graag in een keer goed. Toch lukt dat jammer genoeg niet altijd. Soms gaan dingen niet helemaal volgens afspraak of zoals je het wenst. Aarzel niet en laat het ons weten. Samen kijken we of we het kunnen oplossen of leggen transparant uit waarom iets bijvoorbeeld niet mogelijk is. Wel zo duidelijk! Doen wij iets niet goed? Wij leren van je feedback en voeren daarmee verbeteringen door in onze dienstverlening. Heb je een klacht over onze dienstverlening of anderen die voor ons aan het werk zijn? Laat het ons weten. Je kunt dit melden bij jouw wijkconsulent. We komen bij je thuis, gaan in gesprek en lossen het, waar mogelijk, direct op. 

  Zerotolerancebeleid agressie 

  Het is goed om aan te geven dat wij een zerotolerancebeleid voeren wat betreft agressie. Helaas krijgen onze medewerkers door de verharding van de maatschappij steeds vaker te maken met agressie in hun werk. Dit heeft veel impact op onze medewerkers en dit kunnen wij niet tolereren. Iedere keer dát het gebeurt, is één keer teveel. WoonFriesland doet er alles aan om agressie te voorkomen. 

  Onder agressie verstaan wij:

  • Alle vormen van handtastelijk en lichamelijk geweld zoals schoppen, spugen, slaan en vastpakken;
  • Alle vormen van verbaal geweld zoals schelden en ruzie zoeken;
  • Alle vormen van discrimineren, denigreren of intimideren;
  • Het gooien van voorwerpen of vernielen van onze eigendommen; 
  • Het dragen van wapens of gevaarlijke voorwerpen binnen gebouwen van WoonFriesland. 

  Daarnaast verwachten wij dat jij het ons mogelijk maakt om de verplichtingen uit de huurdersovereenkomst na te komen. We willen agressie voorkomen maar afhankelijk van de ernst van het incident nemen wij maatregelen en/of schakelen wij de politie in.